X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠάνω από 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Πάφο τον Ιούλιο

Πάνω από 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Πάφο τον Ιούλιο

Πάνω από 80% αναμένεται να κυμανθεί η πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Πάφου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Ευριπίδης Λοϊζίδης, εκφράζοντας ικανοποίηση.

Ο κ. Λοϊζίδης χαρακτήρισε πολύ θετικό τον Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 και είπε ότι ακολουθούν Απρίλιος και Μάϊος με χαμηλότερη πληρότητα στα ξενοδοχεία Πάφου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου. Ωστόσο παρατήρησε, από τα μέσα Ιουνίου άρχισε μια πολύ καλή ροή κρατήσεων, σημειώνοντας πως ο Ιούλιος και ο Αύγουστος αναμένεται να καταγράψουν πληρότητες του 2019.

Ο Αύγουστος, συνέχισε, αναμένεται να καταγράψει πάνω από την πληρότητα του Ιουλίου και ο Σεπτέμβριος αρχίζει να φαίνεται καλός, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει εκτίμηση επί του παρόντος το πώς μπορεί να εξελιχτεί.

Σαν μια γενική εκτίμηση για το που θα καταλήξει η σεζόν, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως βλέπουμε μια καλύτερη σεζόν φέτος από αυτή του 2022 χωρίς ωστόσο να αγγίξει το 2019.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως στην επαρχία Πάφου κινείται η αγγλική αγορά, η πολωνική, η αγορά του Ισραήλ καθώς και η γερμανική αγορά με μικρότερο αριθμό αφίξεων επισκεπτών από τη Γερμανία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, συνέχισε, που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι είναι το θέμα του προσωπικού. Μπορούν συνέχισε, να έχουν δοθεί κάποιες άδειες που έχουν εγκριθεί τώρα, ωστόσο σημείωσε μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών μπορεί να χρειαστεί και ένα δίμηνο για την εξεύρεση προσωπικού. Επίσης, τόνισε, περί τα τέλη Αυγούστου πολλοί μαθητές και φοιτητές  που εργοδοτούνται αυτό το διάστημα στα ξενοδοχεία, αναμένεται να μεταβούν για τις σπουδές τους.

Σε σχέση με τα λειτουργικά κόστη, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως είναι αρκετά υψηλά, το ίδιο και οι πρώτες ύλες. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο κόστος της ενέργειας αλλά και στις χρεώσεις των τραπεζών.

Είπε τέλος πως το μεγάλο βαρίδι των επιτοκίων «σκοτώνει την τουριστική βιομηχανία», σημειώνοντας πως πρέπει να γίνουν ελαφρύνσεις.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share