X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠαρουσίαση ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας στο Δήμαρχο και φορείς της πόλης

Παρουσίαση ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας στο Δήμαρχο και φορείς της πόλης

Το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας θα συμβάλει στην ουσιαστική αύξηση της τουριστικής κίνησης, στον εκσυγχρονισμό, αλλά και στην αισθητική εικόνα της ευρύτερης περιοχής της πόλης, ανέφερε ο Πάνος Αλεξάνδρου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας “Kition Ocean Holdings Ltd”.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας “Kition Ocean Holdings Ltd”, αναφέρεται ότι «παρουσιάστηκαν χθες Τετάρτη 25 Αυγούστου, στον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και σε φορείς της πόλης, τα οφέλη της επένδυσης και οι στόχοι της ανάπτυξης του έργου του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας. Την παρουσίαση του ανανεωμένου Master Plan, που αναμένεται να δώσει πνοή σε ένα νέο κοινωνικό και παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης και να οδηγήσει τη Λάρνακα στη νέα εποχή, έκανε ο Διευθυντής Σχεδιασμού της AECOM, Fernando Temprano».

Προστίθεται ότι «ο σύγχρονος σχεδιασμός, η υψηλή αισθητική του έργου, οι καινοτόμες υποδομές και ο σεβασμός στην ποιότητα ζωής και στο περιβάλλον, κέρδισαν τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ενώ όλοι οι φορείς αναγνώρισαν την προστιθέμενη αξία που αποκτά η πόλη, καθώς και τις θετικές αλλαγές που θα επιφέρει στη ζωή των πολιτών. Ιδιαίτερα θετικά σχόλια, απέσπασαν τα σχέδια της νέας υπερσύγχρονης προβλήτας του λιμανιού».

Ο Πάνος Αλεξάνδρου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Kition Ocean Holdings Ltd, «εξέφρασε ενθουσιασμό και ικανοποίηση για το θετικό και πολύ εποικοδομητικό κλίμα που επικράτησε στη διάρκεια της παρουσίασης του μεγαλεπήβολου έργου της ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας. Η κατασκευή και η ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και νέες μορφές απασχόλησης, θα αποφέρει τεράστια έσοδα για το κράτος και θα ευνοήσει σημαντικά την τοπική κοινωνία της πόλης του Ζήνωνα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι «το Master Plan εμπίπτει και καλύπτει πλήρως τις προσδοκίες της πόλης της Λάρνακας. Η ανάπτυξη αυτή αποτελεί ένα έργο που πρόκειται να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα της Λάρνακας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου».

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση παρευρέθηκε και η ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης του έργου που αποτελείται από τους “Rogan Associates SA”, “Sotiris Agapiou Services” και “Dion. Toumazis and Associates”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share