X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΠέραν του 4% τα κέρδη εντός Ιουνίου του ΧΑΚ, στο σημαντικό ποσοστό...

Πέραν του 4% τα κέρδη εντός Ιουνίου του ΧΑΚ, στο σημαντικό ποσοστό του 16,6% στο α΄ εξάμηνο

Κέρδη της τάξης του 4,13% κατέγραψε εντός Ιουνίου το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο η χρηματιστηριακή αγορά παρουσιάζει μεγάλη αύξηση σε ποσοστό 16,6%.

Στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση του Ιουνίου, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 66,02 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,70%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 39,42 μονάδες με άνοδο 0,64%. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €117.980.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδο κατέγραψαν η Κύρια Αγορά κατά 0,95%, τα Ξενοδοχεία κατά 1,42% και οι Επενδυτικές κατά 1,83%. Πτώση κατέγραψε η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,08%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η μετοχή της Δήμητρα Επενδυτικής με όγκο συναλλαγών €39.844, (τιμή κλεισίματος €0,406, άνοδος 2,01%), της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών €23.143 (τιμή κλεισίματος €1,09, άνοδος 1,87%), της Logicom με όγκο συναλλαγών €18.980 (τιμή κλεισίματος €1,66, άνοδος 3,75%), της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο συναλλαγών €13.696 (τιμή κλεισίματος €0,75, πτώση 2,09%) και της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων με όγκο συναλλαγών €10.463 (τιμή κλεισίματος €0,52, πτώση 3,7%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 8 κινήθηκαν ανοδικά, 4 καθοδικά και 1 παρέμεινε αμετάβλητη. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε στις 87.

Εξάλλου, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξίων Κύπρου, σε πρόσφατη συνεδρία του, επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εισηγμένης εταιρείας Καρυές Επενδυτική Δημόσια Εταιρεία Λτδ, ως είχε ανακοινωθεί στις 22 Ιουνίου 2021.

Σημειώνει ότι η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι και τις 23 Αυγούστου 2021) ή νωρίτερα εάν η εταιρεία συμμορφωθεί με την εκκρεμούσα συνεχή της υποχρέωση, ως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Επίσης, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης ημερομηνίας 16 Ιουνίου 2021, το Χρηματιστήριο Αξιών ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας BCRE – Brack Capital Real Estate Investment N.V. (ΝΕΑ Αγορά) μέχρι 30 Ιουλίου 2021. Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου μετά από αίτημα της εταιρείας και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου με βάση το Άρθρο 184 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι η διαγραφή των τίτλων της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου 2021.

Επιπλέον, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων των ακόλουθων εταιρειών, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία λήφθηκε με βάση την εξουσία που της παρέχεται από το άρθρο 70(2)(ιγ) του περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμου του 2017: Ισχύς Επενδυτική Δημόσια Λτδ, Regallia Holdings & Investments Public Ltd, Αίαντας Επενδυτική Δημόσια Λτδ, Harvest Capital Management Public Ltd, SFS Group Public Company Ltd, D.A.P.P. Digital Access Pass PTE Investments Public Company Ltd (πρώην Εξέλιξη Επενδυτική Δημόσια Λτδ), A.L. Prochoice Group Public Ltd και Τρίαινα Επενδύσεις Δημόσια Εταιρεία Λτδ.

Το ΧΑΚ αναφέρει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε όπως ζητήσει από το Συμβούλιο του ΧΑΚ την αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών αυτών στο ΧΑΚ από την 1η Ιουλίου 2021, μέχρι τη συμμόρφωση τους και το αργότερο μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021, εάν μέχρι τη λήξη της υφιστάμενης περιόδου δεν συμμορφωθούν με την υποχρέωση τους για δημοσιοποίηση της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης που εκκρεμεί.

Η Επιτροπή κατέληξε στην πιο πάνω απόφαση, καθότι οι εταιρείες Ισχύς Επενδυτική Δημόσια Λτδ, Regallia Holdings & Investments Public Ltd, Αίαντας Επενδυτική Δημόσια Λτδ, Harvest Capital Management Public Ltd, SFS Group Public Company Ltd, D.A.P.P. Digital Access Pass PTE Investments Public Company Ltd (πρώην Εξέλιξη Επενδυτική Δημόσια Λτδ), A.L. Prochoice Group Public Ltd δεν έχουν συμμορφωθεί, με την υποχρέωση τους για δημοσιοποίηση:

(α) της Ετήσιας Οικονομικής τους Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2019,
(β) της Εξαμηνιαίας Οικονομικής τους Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2020,
(γ) της Ετήσιας Οικονομικής τους Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2020,
με αποτέλεσμα να μην παρέχεται στους επενδυτές η απαιτούμενη ενημέρωση, για την οικονομική κατάσταση των εν’ λόγω εταιρειών.

Αναφέρει επίσης ότι η Τρίαινα Επενδύσεις Δημόσια Εταιρεία Λτδ δεν έχει συμμορφωθεί, με την υποχρέωση της για δημοσιοποίηση:
(α) της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2020,
(β) της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2020,
με αποτέλεσμα να μην παρέχεται στους επενδυτές η απαιτούμενη ενημέρωση, για την οικονομική κατάσταση της εν λόγω εταιρείας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share