X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠερίπου 3000 άτομα μετέφερε στη Μαρίνα Αγίας Νάπας το Rhapsody of the...

Περίπου 3000 άτομα μετέφερε στη Μαρίνα Αγίας Νάπας το Rhapsody of the Seas

Περίπου τρεις χιλιάδες άτομα μετέφερε το κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of the Seas του ομίλου Royal Caribbean, το οποίο αγκυροβόλησε το πρωί της Πέμπτης στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Το κρουαζιερόπλοιο που πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Μεσόγειο, έφτασε στις 7.30 το πρωί και αμέσως ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών, οι οποίοι αφού πέρασαν από τους απαραίτητους ελέγχους στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν στην Αγία Νάπα, στον Πρωταρά, στη Λάρνακα και στον βοτανικό κήπο Αυγόρου, ενώ ορισμένοι παρέμειναν στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας.

Σημειώνεται ότι το πλοίο είναι μήκους 297 μέτρων με 12 καταστρώματα και μετέφερε 2.100 επιβάτες και 800 άτομα προσωπικό.

Στη μαρίνα Αγίας Νάπας έγινε η τελετή υποδοχής από τον Διευθυντή της Μαρίνας Κώστα Φυτιρή, τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρίστο Ζαννέττου και λειτουργούς του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Κατά την τελετή έγινε απονομή αναμνηστικής πλακέτας στους αξιωματικούς του πληρώματος, ενώ δόθηκαν δώρα από τον Δήμο Αγίας Νάπας. Δώρα δόθηκαν επίσης και από τη μαρίνα Αγίας Νάπας μεταξύ των οποίων και ελαιόλαδο, το οποίο παρήχθη από τις ελιές που φυτεύτηκαν στη περιοχή.

Λόγω της μακράς συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου στη Λευκωσία δεν κατάφεραν να παραστούν στην τελετή υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, με τον δεύτερο να φτάνει στη μαρίνα αργότερα το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Κουμής είπε πως «χαιρετίζουμε την άφιξη στη μαρίνα Αγίας Νάπας, ενός ομολογουμένως μεγάλου σκάφους στη μαρίνα Αγίας Νάπας. Είναι το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο που φτάνει φέτος και αναμένονται άλλα τρία» είπε και σημείωσε πως «θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό ότι σκάφη αυτής της δυναμικότητας, των τριών χιλιάδων θέσεων, έχουν πλέον την ευχέρεια να αφικνούνται σε πραγματικά πολύ ποιοτικές υποδομές όπως είναι η μαρίνα της Αγίας Νάπας».

Πρόσθεσε ότι «ο ναυτικός τουρισμός είναι ένας τομέας, μια ειδική μορφή τουρισμού που μας ενδιαφέρει και καταγράφει αύξηση και εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

Σε δηλώσεις του ο Gary Waugh, ανώτερος αξιωματικός του πλοίου εξέφρασε «ευγνωμοσύνη εκ μέρους του πληρώματος για τη φιλοξενία που προσφέρθηκε από την ομάδα της μαρίνας, τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας και τους υπόλοιπους λειτουργούς. Είναι μια εξαιρετική εμπειρία να έρχεται κάποιος στην Αγία Νάπα» είπε.

Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για τη δεύτερη φορά που επισκεπτόμαστε τη μαρίνα, η οποία είναι ένα εξαιρετικό έργο. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε» είπε εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα γίνει ακόμα μια επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου τον Οκτώβριο.

Από την πλευρά του ο Κώστας Φυτιρής, Διευθυντής της μαρίνας Αγίας Νάπας εξέφρασε ικανοποίηση για την άφιξη ξανά στην Κύπρο του κρουαζιερόπλοιου και σημείωσε πως «είναι μια επιβράβευση των προσπαθειών που έχουν γίνει συλλογικά από τη μαρίνα, το Δήμο Αγίας Νάπας και από κρατικές υπηρεσίες για να έρχονται κρουαζιερόπλοια στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στη μαρίνα Αγίας Νάπας».

Ελπίζουμε συνέχισε «ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με αυξημένο αριθμό κρουαζιερόπλοιων και για φέτος αλλά και για του χρόνου.  Είναι ένα τεράστιο πρόγραμμα που θα βοηθήσει την περιοχή να άρει την εποχικότητα που ταλανίζει την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον η μαρίνα Αγίας Νάπας έχει προβεί σε ενέργειες με τα Υφυπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας για αύξηση της άφιξης κρουαζιερόπλοιων στη περιοχή ο κ. Φυτιρής είπε πως «συνεργαζόμαστε με τα δύο συγκεκριμένα Υφυπουργεία, θα συμμετάσχουμε σε εκθέσεις ώστε να πείσουμε τις εταιρείες κρουαζιερόπλοιων να έρχονται στη μαρίνα και φυσικά να επισκέπτονται όλη την ελεύθερη επαρχία ώστε να αντιμετωπίσουμε κυρίως την εποχικότητα που ταλανίζει την περιοχή».

Κληθείς να σχολιάσει το ελαιόλαδο που προσφέρθηκε ως δώρο στους  αξιωματικούς του κρουαζιερόπλοιου, ο Κώστας Φυτιρής είπε πως «η ελιά μπορώ να πω  είναι το εθνικό μας δέντρο και έχουμε φυτέψει αρκετές ελιές στη μαρίνα. Φέτος μαζέψαμε ελιές και κάναμε λάδι το οποίο δίνουμε στους επισκέπτες μας».

Εξάλλου ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου καλωσόρισε στη μαρίνα Αγίας Νάπας «το κρουαζιερόπλοιο, το πλήρωμα και τους επιβάτες του. Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι σήμερα έχουν αποβιβαστεί γύρω στις 3 χιλιάδες άτομα τα οποία θα περιηγηθούν στην Αγία Νάπα και σε άλλους προορισμούς εδώ κοντά».

Είμαστε χαρούμενοι, συνέχισε «διότι η εταιρεία αυτή επισκέπτεται την Αγία Νάπα για δεύτερη φορά. Θέλω να ευχαριστήσω το κρουαζιερόπλοιο αλλά και τους εκπρόσωπους της εταιρείας που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα» είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα ακολουθήσουν επισκέψεις στη μαρίνα Αγίας Νάπας και από άλλα κρουαζιερόπλοια».

Ο κ. Ζαννέττου ευχαρίστησε όλους «όσοι καταβάλλουν προσπάθειες για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα με την άφιξη κρουαζιερόπλοιων στη περιοχή. Το κράτος και η Κυβέρνηση πρέπει να δουν αυτές τις προσπάθειες συλλογικά και να τις στηρίξουν, διότι είναι ένας τομέας ο οποίος πρέπει να αναπτυχθεί. Να σταματήσουμε να έχουμε τροχοπέδη και ασήμαντες απαιτήσεις και να στηρίξουμε ένα νέο τομέα που στηρίζει την τουριστική βιομηχανία, που αφορά ένα διαφορετικό κομμάτι και αφορά και αγορές που δεν έχουμε πιθανώς στην Κύπρο».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share