X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΠλειοψηφική κατάληξη στην κατανομή των Προεδριών των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Πλειοψηφική κατάληξη στην κατανομή των Προεδριών των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Δέκα έξι μόνιμες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και μία ad hoc Επιτροπή για το δημογραφικό θα έχει αυτή η βουλευτικής περίοδος, σύμφωνα με την πλειοψηφική κατάληξη, που υπήρξε στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων με την Πρόεδρο της Βουλής. Το ΑΚΕΛ διαφώνησε με την αναβάθμιση υποεπιτροπής για το δημογραφικό πρόβλημα σε ad hoc και την παραχώρηση της Προεδρίας στο ΕΛΑΜ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και πληροφοριών του ΚΥΠΕ, ο ΔΗΣΥ θα έχει πέντε Προεδρίες Επιτροπών, των Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νομικών, Υγείας, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Θεσμών και Αξιών και Επιτρόπου Διοίκησης. Το ΑΚΕΛ θα έχει πέντε Προεδρίες Επιτροπών, των Εσωτερικών, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Προσφύγων – Εγκλωβισμένων – Αγνοουμένων – Παθόντων, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών. Το ΔΗΚΟ θα έχει τρεις Προεδρίες, των Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών, και Παιδείας και Πολιτισμού.

Στο ΕΛΑΜ θα ανήκει η Προεδρία της ad hoc Επιτροπής για το δημογραφικό, που προϋπήρχε ως υποεπιτροπή της Επιτροπής Εργασίας και αναβαθμίζεται σε ad hoc. Η ΕΔΕΚ θα έχει την Προεδρία της Επιτροπής Άμυνας, οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές την Προεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος και η ΔΗΠΑ την Προεδρία της Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Η κατάληξη της σύσκεψης θα επισημοποιηθεί σε απόφαση της Επιτροπής Επιλογής και θα επικυρωθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share