X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠοσοστό θνησιμότητας 7% τον Ιούλιο στην Ιταλία λόγω καύσωνα

Ποσοστό θνησιμότητας 7% τον Ιούλιο στην Ιταλία λόγω καύσωνα

Οι κεντρικές και νότιες περιοχές της Ιταλίας κατέγραψαν υπερβολικό ποσοστό θνησιμότητας 7% τον Ιούλιο, όταν η χώρα ήταν αντιμέτωπη με παρατεταμένους καύσωνες, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών επηρεάστηκαν ιδιαίτερα. Τα υπερβολικά ποσοστά θνησιμότητας ήταν ιδιαίτερα υψηλά στο Μπάρι (αύξηση 50%), στον Τάραντα (42%) και στο Ρέτζιο Καλάμπρια και στην Κατάνια (34%).

Το Υπουργείο αναφέρει ότι οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 14% σε σχέση με αυτό που θα αναμενόταν στις βόρειες πόλεις, όπου οι καύσωνες ήταν λιγότερο έντονοι και υπήρξε και ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας.

Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική κρίση που προκαλείται από τις ανθρώπινες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κάνει πιο συχνά και πιο έντονα τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως καύσωνες, ξηρασία, καταιγίδες και πλημμύρες.

Μελέτη με συντονιστή το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Medicine τον περασμένο μήνα αναφέρει ότι με βάση υπολογισμούς, πάνω από 18.000 άνθρωποι πέθαναν στην Ιταλία λόγω της έντονης ζέστης το περασμένο καλοκαίρι.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share