X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠΟΥ : Τουλάχιστον 236 000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό...

ΠΟΥ : Τουλάχιστον 236 000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό ετησίως – Η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας 5-14 ετών

Τουλάχιστον 20 χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους συνεπεία πνιγμού κάθε χρόνο στην Ευρώπη ενώ παγκοσμίως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εκτιμά ότι τουλάχιστον 236 χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό κάθε χρόνο.

Με την ευκαιρία της 25ης Ιουλίου Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης Πνιγμών ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης  του ΠΟΥ Hans Henri P. Kluge αναφέρει ότι ο πνιγμός εξακολουθεί να είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας 5-14 ετών.

Προσθέτει ότι η πρόσφατη ανατροπή του Adriana στα νερά μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ενός μικρού αλιευτικού σκάφους γεμάτου με εκατοντάδες ανθρώπους που αναζητούν μια νέα ζωή στην Ευρώπη, διαφοροποίησε αυτή την εκτίμηση.

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ αναφέρει ότι σε εκείνη την τρομερή καταστροφή, περισσότεροι από 600 άνθρωποι στριμωγμένοι στο σκάφος, πνίγηκαν.

Ως πιθανή αιτία πνιγμού ο κ. Kluge θεωρεί και την απερίσκεπτη βουτιά σε πισίνα, τα ρεύματα εντός της θάλασσας και την ιστιοπλοΐα ή κωπηλασία χωρίς την προστασταυτικό σωσίβιο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share