X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής νεοσυλλέκτων της 2023 ΕΣΣΟ

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής νεοσυλλέκτων της 2023 ΕΣΣΟ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο Στρατόπεδο «Χρίστου Σαμάρα», στην Αθαλάσσα, η διαδικασία επιλογής των νεοσυλλέκτων της 2023 ΕΣΣΟ σε Όπλα-Σώματα, Κλάδους και Μονάδες της Εθνικής Φρουράς, με τον Υπουργό Αμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα να διαβεβαιώνει σε δηλώσεις του, ότι όλοι οι εθνοφρουροί θα έχουν την υποστήριξη από πλευράς της Εθνικής Φρουράς προκειμένου η θητεία τους να είναι παραγωγική και αποτελεσματική και για τους ίδιους.

Κατά τη διαδικασία της επιλογής των νεοσυλλέκτων της 2023 ΕΣΣΟ, αναφέρθηκε ότι αναμένεται να παρουσιαστούν 3.669 στρατεύσιμοι, σαν προεπιλογή 985 άτομα και με το πρόγραμμα 2.684 και θα επιλεγούν επιπλέον οι καινούριες εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν από τα Στρατολογικά Γραφεία.

Σημειώθηκε, παράλληλα, ότι υπάρχουν και αθλητές του ΚΟΑ, ανάμεσα στους στρατεύσιμους, οι οποίοι ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 290, εκ των οποίων μεγάλο ποσοστό είναι ποδοσφαιριστές, με τη Λεμεσό να έχει τους περισσότερους αθλητές.

Η διαδικασία έγινε στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, Ανδρέας Π. Λουκά, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, των Βουλευτών Γιώργου Κάρουλλα και Ζαχαρία Κουλία, μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.

Η επιλογή πραγματοποιήθηκε μέσω πιστοποιημένου λογισμικού προγράμματος, το οποίο άντλησε στοιχεία που κατέθεσαν ηλεκτρονικά οι νεοσύλλεκτοι στην πλατφόρμα του Υπουργείου Άμυνας.

Όπως είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Άμυνας, η χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού προγράμματος διασφαλίζει κατά απόλυτο τρόπο το αδιάβλητο της διαδικασίας, η οποία δεν επιδέχεται οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση. Η αξιοκρατία στον τρόπο επιλογής των εθνοφρουρών γίνεται με μετρήσιμα κριτήρια τα οποία καθορίζονται από τον πίνακα μοριοδότησης των στρατευσίμων και τη δήλωση προτιμήσεών τους.

Με το πέρας της διαδικασίας, τα αποτελέσματα θα τηρηθούν από την Επιτροπή Επιλογικής Διαδικασίας και θα κοινοποιηθούν στους στρατεύσιμους την ημέρα κατάταξής τους.

Ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας είπε ότι η πρώτη φάση της κατάταξης της νέας σειράς νεοσυλλέκτων της κλάσης 2023 έχει ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση των νέων εθνοφρουρών στις μονάδες που θα υπηρετήσουν.

«Με τη διαδικασία που έχουμε μόλις πριν λίγο ολοκληρώσει, έχουν τοποθετηθεί οι εθνοφρουροί μας της κλάσης 2023 μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα με τον αυτοματοποιημένο, τυποποιημένο τρόπο χωρίς την οποιαδήποτε εξωτερική ή άλλη παρέμβαση», είπε. Όπως σημείωσε, «οι τοποθετήσεις έγιναν στη βάση των υπηρεσιακών αναγκών της Εθνικής Φρουράς και βέβαια λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα, τα οποία ο κάθε ένας από τους νεοσυλλέκτους μας έχει καταχωρήσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στρατολογίας κατά την υποβολή της αίτησης τους για κατάταξη».

Ο Υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε τους εθνοφρουρούς ότι θα λάβουν όλα τα μέτρα, θα παρέχουν κάθε βοήθεια στον καθένα τους, προκειμένου να είναι ομαλή η προσαρμογή τους στο νέο περιβάλλον που θα καλεστούν να υπηρετήσουν από τις 10 Ιουλίου, και καθόλη τη διάρκεια των 14 μηνών της θητείας τους θα έχουν όλοι την υποστήριξη από πλευράς της Εθνικής Φρουράς προκειμένου η θητεία τους να είναι παραγωγική και αποτελεσματική και για τους ίδιους.

«Την ίδια ώρα θέλω να διαβεβαιώσω τις οικογένειες των στρατευσίμων μας ότι η προσπάθεια μας θα είναι η Εθνική Φρουρά να είναι μια δεύτερη οικογένεια για 14 μήνες, η οποία θα υποστηρίξει και θα βοηθήσει τα παιδιά τους για να περάσουν στη φάση της ενηλικίωσης, γιατί θα παραλάβουμε τους νεοσύλλεκτους μας έφηβους και σε 14 μήνες θα τους παραδώσουμε πίσω με μια ωριμότητα και υπευθυνότητα, η οποία θα τους είναι χρήσιμη για το υπόλοιπο της ζωής τους», συμπλήρωσε.

Ο Βουλευτής, μέλος της Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, Ζαχαρίας Κουλίας, σε δηλώσεις του είπε ότι για ακόμα μια χρονιά παρακολούθησαν το έργο που επιτελεί η Εθνική Φρουρά.

«Οφείλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου και τα συγχαρητήρια μου στο Υπουργείο, στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, αλλά προπαντός σε όλους τους επιτελείς που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση», είπε. «Είναι δίκαιο, αντικειμενικό το σύστημα και εκείνο που θέλω να βεβαιώσω τους γονείς είναι ότι η Εθνική Φρουρά έχει έννοια των παιδιών που παίρνει στις τάξεις της και είναι μεγάλο το ποσοστό ικανοποίησης από τα αιτήματα που έχουν κάνει οι Εθνοφρουροί αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται είναι δίκαιος και αντικειμενικός», πρόσθεσε .

Όπως είπε ο κ. Κουλίας, «οφείλουμε να εκφράσουμε ακόμα μια φορά ως Επιτροπή Άμυνας την ικανοποίηση μας και να συγχαρούμε όλο το προσωπικό από το Υπουργείο μέχρι και τον τελευταίο που έχει εργαστεί για να είναι τόσο αποδοτικό και δίκαιο το σύστημα της κατάταξης και της τοποθέτησης».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share