X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠραγματοποιήθηκε στην επαρχία Λάρνακας άσκηση της Ομάδας Διαπραγματευτών της Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Λάρνακας άσκηση της Ομάδας Διαπραγματευτών της Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην επαρχία Λάρνακας και συγκεκριμένα σε περιοχή της Κοινότητας Αβδελλερού, άσκηση της Ομάδας Διαπραγματευτών της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν αβολίδωτα πυρά.

Σε δηλώσεις του ο Διοικητής της ΜΜΑΔ, Ανώτερος Αστυνόμος Κώστας Κωνσταντίνου, είπε πως «είμαστε στο τέλος μιας εβδομαδιαίας εκπαίδευσης του Τμήματος Διαπραγματευτών παγκύπρια. Η εκπαίδευση έχει τελειώσει και με το τέλος της διοργανώνεται μια άσκηση ώστε να εμπλακούν όλα τα Τμήματα της Αστυνομίας, τόσο της τοπικής, της Τροχαίας όταν επιβάλλεται, της ΜΜΑΔ, του Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού και όποιων άλλων Υπηρεσιών χρειάζεται».

Πρόσθεσε ότι «τέτοια περιστατικά πρέπει να εξετάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, υπό τύπο ασκήσεων, ώστε στη προσπάθεια μας να λύσουμε οποιοδήποτε περιστατικό αναίμακτα, αφού πάντοτε είτε αυτοκτονικό επεισόδιο είναι, είτε τρομοκρατικό, είτε ένοπλο, είτε κάποιος που είναι οπλισμένος με μαχαίρι».

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης δύο δράστες εισήλθαν σε μια Τράπεζα στη Λάρνακα και τη λήστεψαν, όταν βγήκαν έξω έγιναν αντιληπτοί από την τοπική Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν Δυνάμεις και δύο περιπολικά να τους καταδιώξουν.

Σημείωσε πως “οι δράστες μετέβησαν σε ένα απομονωμένο χώρο στην περιοχή Αβδελλερού και έχουν ταμπουρωθεί σε δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται δύο γυναίκες, που είναι συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη. Στην περιοχή έφτασαν τα εμπλεκόμενα Αστυνομικά Τμήματα και απέκλεισαν το χώρο, ενώ τώρα είμαστε στο στάδιο αποκατάστασης επαφής με τους τρομοκράτες».

Εξάλλου ο Κώστας Κωνσταντίνου, Υπεύθυνος της Ομάδας Διαπραγματευτών της Αστυνομίας Κύπρου δήλωσε πως «η Ομάδα διαπραγματευτών της Αστυνομίας είναι το κεντρικό σημείο επίλυσης οποιουδήποτε περιστατικού χωρίς την χρήση βίας. Κύριος στόχος μας είναι η επίλυση του περιστατικού και η διάσωση ζωών», είπε.

Πρόσθεσε πως «στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαίδευσης των διαπραγματευτών θα δοκιμαστούν τακτικές, διαδικασίες και εξελιγμένες μορφές επικοινωνίας και δεξιοτήτων», ενώ σημείωσε ότι μεταξύ των διαπραγματευτών, που συμμετείχαν στη «φετινή συγκριτική είναι και αξιωματικοί διαπραγματευτές από την Ελλάδα και διαπραγματευτές από τις Βρετανικές Βάσεις».

Σημειώνεται ότι στην άσκηση συμμετείχαν, εκτός από την Ομάδα Διαπραγματευτών, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (Μ.Μ.Α.Δ.), ενώ κατά τη διάρκεια της άσκησης, χρησιμοποιήθηκαν αβολίδωτα πυρά.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share