X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠροειδοποίηση για τον ευάλωτο πληθυσμό στην Αγγλία λόγω ζέστης και υγρασίας

Προειδοποίηση για τον ευάλωτο πληθυσμό στην Αγγλία λόγω ζέστης και υγρασίας

Μία ακόμα κίτρινη προειδοποίηση δημόσιας υγείας έχει εκδοθεί φέτος στη Βρετανία λόγω των αναμενόμενων ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών αυτό το τριήμερο.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο προβλέπει από σήμερα και μέχρι το πρωί της Κυριακής θερμοκρασίες μεταξύ 27 και 30 βαθμών Κελσίου στο Λονδίνο και στην υπόλοιπη ΝΑ Αγγλία, στα Midlands της κεντρικής Αγγλία, στην Ανατολική Αγγλία, καθώς επίσης στην περιφέρεια Γιόρκσιρ και Χάμπερ στα βορειοανατολικά.

Η κορύφωση των θερμοκρασιών αναμένεται γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου.

Αυτό το κύμα ζέστης, «αλλά όχι καύσωνα λόγω μικρής διάρκειας» όπως επισημαίνει το Μετεωρολογικό Γραφείο, θα συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά υγρασίας που θα δυσκολεύουν την αναπνοή για άτομα με αναπνευστικές ευαισθησίες.

Ως εκ τούτου, η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας Ην. Βασιλείου προειδοποιεί τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα και τους πιο ηλικιωμένους, από 65 ετών και πάνω, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις ημέρες.

Προς το βράδυ του Σαββάτου προβλέπονται «εντυπωσιακές» έντονες καταιγίδες σε πολλές από τις επηρεαζόμενες περιοχές, κάτι που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να διακοπεί προσωρινά το τουρνουά γκραν σλαμ του τένις στο Γουίμπλεντον.

Η πρόγνωση για τις καταιγίδες αναφέρει ότι θα συνοδεύονται από έντονους κεραυνούς, χαλάζι και δυνατές ριπές ανέμων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share