X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠρόγραμμα €7,3 εκατομμυρίων από ΙδΕΚ για ενίσχυση αγροδιατροφής, ναυτιλίας και υγείας

Πρόγραμμα €7,3 εκατομμυρίων από ΙδΕΚ για ενίσχυση αγροδιατροφής, ναυτιλίας και υγείας

Την έναρξη του χρηματοδοτικού προγράμματος «Συνεργατική Ανάπτυξη – Co-Develop», ύψους €7,3 εκατομμυρίων, με στόχο την αντιμετώπιση προκλήσεων στους τομείς της αγροδιατροφής, των θαλάσσιων και ναυτιλιακών οικοσυστημάτων και της Υγείας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Όπως αναφέρεται, το πρόγραμμα υποστηρίζει την εμπλοκή επιχειρήσεων σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης μέσω της διασύνδεσής τους με ερευνητικούς οργανισμούς της χώρας, με στόχο την αντιμετώπιση προκλήσεων στους παραπάνω τομείς, με τη μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο να ανέρχεται στις €600.000

Συμπληρώνεται ότι το Πρόγραμμα λειτουργεί ως εργαλείο ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών, για την αξιοποίηση τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που δίνουν λύσεις σε σύγχρονες προκλήσεις.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι φορείς που θα επιλεγούν μπορούν αυτόματα να αξιοποιήσουν και τις δωρεάν υποστηρικτικές υπηρεσίες και εργαλεία μεταφοράς γνώσης που προσφέρει το ΙδΕΚ, στο πλαίσιο λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Μεταφοράς Γνώσης.

Προστίθεται ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος το Αύριο», ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τους τομείς προτεραιότητας που εμπίπτουν στο πρόγραμμα στη διεύθυνση www.research.org.cy,.

Η υποβολή προτάσεων γίνεται μέσω της πύλης IRIS του ΙδΕΚ και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 20η Οκτωβρίου 2023 και ώρα 13:00, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share