X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠρος μείωση 10% του προσωπικού στις επενδυτικές εργασίες στην Ευρώπη κινείται η...

Προς μείωση 10% του προσωπικού στις επενδυτικές εργασίες στην Ευρώπη κινείται η Credit Suisse

H ελβετική τράπεζα Credit Suisse μπορεί να μειώσει κατά 10% το προσωπικό της επενδυτικής τραπεζικής στην Ευρώπη, έγραψε η “Financial Times”.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η οποία σύμφωνα με την FT, έχει ήδη προχωρήσει σε εκατοντάδες απολύσεις προσωπικό σε Λονδίνο και Ζυρίχη, απέφυγε να προβεί σε σχόλιο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα από το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι διαβουλεύσεις για τον επόμενο γύρο πλεονασμών ξεκίνησαν πριν από τα Χριστούγεννα και στο τραπέζι βρίσκεται πέραν του 10% των θέσεων εργασίας στην επενδυτική τραπεζική», έγραψε η FT επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων.

«Η τελική απόφαση αναμένεται τον ερχόμενο μήνα», πρόσθεσε η εφημερίδα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Credit Suisse ξεκίνησε την εφαρμογή ενός ευρύτατου σχεδίου αναδιάρθρωσης, που περιλαμβάνει τη μείωση του προσωπικού κατά 9.000 μέχρι το 2025, που υπερβαίνει το 17% του συνολικού εργατικού δυναμικού της τράπεζας.

Επηρεασμένη από μια σειρά σκανδάλων, η τράπεζα προτίθεται να επικεντρωθεί στους πιο σταθερούς τομείς των εργασιών της και να αναδιαρθρώσει ριζικά τον επενδυτικό βραχίονα, ο οποίος υπέστη μεγάλες ζημιές.

Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνεται η αναβίωση της First Boston η οποία προέκυψε μετά την απορρόφηση μιας αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας το 1990 και στην οποία θα μεταφερθούν οι κεφαλαιαγορές και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Η Credit Suisse αναμένεται να ανακοινώσει τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα στις 9 Φεβρουαρίου, με την τράπεζα να αναμένει ζημιές προ φορολογίας μέχρι 1,5 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα το τέταρτο τρίμηνο.

Οι ζημιές αποδίδονται στα κόστη αναδιάρθρωσης, στους κλυδωνισμούς στις κεφαλαιαγορές, οι οποίες επιβάρυναν την επενδυτική τράπεζα, αλλά και στις αποσύρσεις χρημάτων από πελάτες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share