X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΕΣΤΙΑΣΗΠροσπάθεια η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, είπε ο Υφ. Τουρισμού, επιθεωρώντας παραλίες...

Προσπάθεια η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, είπε ο Υφ. Τουρισμού, επιθεωρώντας παραλίες Αγ. Νάπας

Προσπάθειά μας είναι να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν, είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρήστο Ζαννέτου, επιθεώρησαν την Παρασκευή τα έργα αναβάθμισης των παραλιών Περνέρα και Κατσαρκά, στον δήμο.

Στόχος του Δήμου Αγίας Νάπας είναι να αναβαθμίζει με ποιότητα το τουριστικό προϊόν, δήλωσε από πλευράς του ο Δήμαρχος Χρήστος Ζαννέττου.

Προσπάθεια είναι να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν και νομίζω ότι η παραλία το αποδεικνύει στην πράξη, τόνισε ο κ. Περδίος.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου αρχικά ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, για την παρουσία του σε μια πρώτη επιθεώρηση της παραλίας Περνέρα, που «έχει δημιουργηθεί με κρεβατάκια ποιότητας και ψάθινες ομπρέλες, μέσα από ένα σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού, τους οποίους πραγματικά ευχαριστώ εγκάρδια ανέφερε».

Στόχος και σκοπός του Δήμου Αγίας Νάπας, είπε, «είναι να αναβαθμίζουμε και να συμπληρώνουμε το τουριστικό μας προϊόν με ποιότητα στοχεύοντας στην πλήρη αναβάθμιση τόσο στον κόσμο που προσελκύουμε, αλλά να δώσουμε και εμείς ανταποδοτικά στον κόσμο, που μας επισκέπτεται, αυτό που αναμένει».

Η παραλία Περνέρα, ανέφερε ο Δήμαρχος, τίθεται σε λειτουργία από σήμερα. Πρόκειται για μια παραλία, η οποία σύντομα θα φιλοξενεί και το υποβρύχιο μουσείο το οποίο αναμένεται μέχρι τέλος Ιουλίου να είναι έτοιμο. «Έχουμε ταυτόχρονα δημιουργήσει εδώ ανοικτό χώρο με εξωτερικά όργανα εκγύμνασης για να δραστηριοποιείται ο κόσμος αλλά και χώρους διευκολύνσεων για να εξυπηρετείται», σημείωσε.

Στόχος και σκοπός, είπε ο κ. Ζαννέττου, «είναι μέσα από την στρατηγική εθνικής ανάπτυξης του τουρισμού, συμβαδίζοντας και με τους στόχους του Υφυπουργείου να εφαρμόζουμε αυτές τις ποιοτικές δράσεις διότι στοχεύουμε όχι μόνο στην καλοκαιρινή περίοδο αλλά αυτά θα στηρίξουν και περεταίρω για την ολόχρονη λειτουργία της τουριστικής μας βιομηχανίας».

Ο κ. Περδίος είπε ότι οι προσπάθειες του Υφυπουργείου δεν σταματούν στην προσπάθεια προσέλκυσης τουρισμού στην Κύπρο από διάφορες χώρες. «Προσπαθούμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε το προϊόν της χώρας μας και νομίζω ότι αυτή η παραλία το αποδεικνύει πραγματικά γι’ αυτό και θέλω να δώσω τα εύσημα στον Δήμαρχο και στην Ομάδα του. Συγχαρητήρια διότι το τι έχω δει σήμερα είναι απίστευτο. Έχω μείνει έκπληκτος», ανέφερε, κάνοντας σύγκριση με την εικόνα που είχε αντικρίσει κατά την επίσκεψή του στον ίδιο χώρο πέρσι.

Είναι ένα έργο με φανταστική τοπιοτέχνηση, με πέτρα, υποδομές του, όργανα γυμναστικής και ομπρέλεςκαι  κρεβατάκια υψηλής ποιότητας, ανέφερε.

«Ένα όνειρο του Υφυπουργείου που εντάσσεται στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής τουρισμού, είναι η αναβάθμιση παραλιών», είπε και εξέφρασε τη χαρά του που ο δήμος Αγίας Νάπας μπόρεσε να επωφεληθεί αυτού του σχεδίου το οποίο ανακοίνωσαν πέρυσι τον Οκτώβριο και στο οποίο εντάχθηκαν 10-11 παραλίες της Κύπρου. Οι υπόλοιπες θα ανακοινωθούν σύντομα, είπε.

Συμπλήρωσε ότι έχουν γίνει, επίσης, υποδομές για πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους, αποδυτήρια, χώρων υγιεινής, υπάρχει και ναυαγοσωστικός πύργος, ο οποίος επανδρώνεται με ναυαγοσώστες.

Ο κ. Περδίος είπε ότι η αναβάθμιση διαπιστώνεται και σ το λιμανάκι και στις επιχειρήσεις της Αγίας Νάπας και «δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή βλέπουμε πως η περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου είναι σε υψηλή ζήτηση από τους επισκέπτες».

Διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να έρθουν όσο το δυνατό περισσότεροι τουρίστες διότι η χώρα μας το αξίζει όχι μόνο λόγω της καλής επιδημιολογικής εικόνας και από την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού. Η Κύπρος το αξίζει διότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σοβαρές αναβαθμίσεις».

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, είπε, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε κοινότητες αλλά και σε δήμους που είναι σε παραλιακές περιοχές και κάλεσε και άλλους δήμους και άλλες κοινότητες, όταν θα γίνει ξανά η προκήρυξη του σχεδίου τους επόμενους μήνες, να το δουν σοβαρά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share