X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠροθεσμία μέχρι 15 Οκτωβρίου στον πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι για συμμόρφωση

Προθεσμία μέχρι 15 Οκτωβρίου στον πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι για συμμόρφωση

Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας ολοκλήρωσε την εξέταση της αίτησης του πυρηνικού σταθμού Κοζλοντούι σχετικά με τη χορήγηση άδειας για τη σταδιακή μετάβαση της μονάδας 5 του πυρηνικού σταθμού σε λειτουργία με πυρηνικό καύσιμο νέου τύπου RWFA που παράγεται από την εταιρεία Westinghouse, ανακοίνωσε η αρχή την Τετάρτη.

Κατά την επανεξέταση διαπιστώθηκε ότι ο πυρηνικός σταθμός Κοζλοντούι δεν υπέβαλε δύο έγγραφα, το προσχέδιο τροποποίησης του κεφαλαίου 15 με τίτλο «Ανάλυση ατυχημάτων» της έκθεσης ανάλυσης ασφαλείας και το προσχέδιο τροποποίησης της διοικητικής οδηγίας «Κατάρτιση εκθέσεων φυσικών χαρακτηριστικών νετρονίων για τον αντιδραστήρα VVER-1000».

Τα υπολειπόμενα έγγραφα σχετίζονται με κρίσιμες για την ασφάλεια αναλύσεις, αξιολογήσεις και εκτιμήσεις, χωρίς τις οποίες η Ρυθμιστική Αρχή δεν μπορεί να αξιολογήσει την εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας στο σύνολό τους και δεν μπορεί να εκτιμήσει τον αντίκτυπο της προτεινόμενης αλλαγής στα όρια και τις συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας της μονάδας.

Η διαπιστωθείσα έλλειψη εγγράφων συνιστά μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του διατάγματος σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης αδειών και αδειών για την ασφαλή χρήση της πυρηνικής ενέργειας.

Βάσει του ίδιου κανονισμού, ο πυρηνικός σταθμός Κοζλοντούι έλαβε προθεσμία για συμμόρφωση έως τις 15 Οκτωβρίου 2023. Σε περίπτωση που τα απαιτούμενα έγγραφα δεν υποβληθούν εγκαίρως, θα εφαρμοστεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο επικεφαλής της αρχής θα αρνηθεί την έκδοση άδειας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share