X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΥΓΕΙΑΠρώτη ανά την Ευρώπη σε αναλογία πληθυσμού η Κύπρος στην οργανωμένη εθελοντική...

Πρώτη ανά την Ευρώπη σε αναλογία πληθυσμού η Κύπρος στην οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία

Η Κύπρος είναι πρώτη ανά την Ευρώπη σε αναλογία πληθυσμού, στην οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία, αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η οποία τιμάται σήμερα.

Σημειώνει ότι “τιμά την Κύπρο το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή παράδοση στην οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία” αφού προσφέρονται ετησίως “περίπου 60.000 φιάλες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος, σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, κατατάσσοντάς την στην πρώτη θέση σε ποσοστό σε όλη την Ευρώπη”.

Ο τίτλος της φετινής εκστρατείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είναι «Δώστε αίμα και κρατήστε τον κόσμο ζωντανό», αναφέρει η ανακοίνωση, στέλνοντας μήνυμα για τη σημαντική συμβολή των εθελοντών αιμοδοτών στη διάσωση ζωών και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών. Επίσης, αποτελεί κάλεσμα για προσέλκυση περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών σε όλο τον κόσμο, για να προσφέρουν αίμα σε τακτική βάση. Ταυτόχρονα δίνεται μεγάλη έμφαση στον ρόλο της νεολαίας στη διασφάλιση επάρκειας ασφαλούς αίματος.

Το ασφαλές αίμα και τα παράγωγα του, καθώς και οι μεταγγίσεις αποτελούν κρίσιμη πτυχή της περίθαλψης και της δημόσιας υγείας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρά την περιορισμένη κινητικότητα και άλλες προκλήσεις, οι εθελοντές αιμοδότες, τονίζεται, “συνεχίζουν να χαρίζουν αίμα και πλάσμα σε ασθενείς που χρειάζονται μετάγγιση. Η υπέρμετρη προσπάθεια σε αυτή την κρίσιμη περίοδο τονίζει τον κρίσιμο ρόλο που οι καλά οργανωμένοι, αφοσιωμένοι εθελοντές αιμοδότες διαδραματίζουν στη διασφάλιση επαρκών αποθεμάτων ασφαλούς αίματος, τόσο σε κανονικές συνθήκες όσο και σε επείγουσες καταστάσεις”.

Τέλος η Προεδρία της Δημοκρατίας συγχαίρει όλους τους εθελοντές αιμοδότες για τον αλτρουισμό και την ατόφια αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο και εκφράζει ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από τον κρατικό και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τις ΜΚΟ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share