X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠροώθηση της Κύπρου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, στο "International Hospitality Investment...

Προώθηση της Κύπρου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, στο “International Hospitality Investment Forum”

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός και ως ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κέντρο, αλλά και τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει, παρουσίασε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) στο κορυφαίο διεθνές συνέδριο «International Hospitality Investment Forum».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Invest Cyprus, το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μεταξύ 1-3 Σεπτεμβρίου 2021 και επικεντρώθηκε στον τομέα των επενδύσεων στον κλάδο του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, προσέλκυσε συνολικά πέραν των 1200 συμμετεχόντων από 80 χώρες. Ανάμεσα στους συνέδρους βρίσκονταν θεσμικοί επενδυτές, εκπρόσωποι μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων του εξωτερικού καθώς και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, ηγήθηκε διαδραστικής συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να αναδείξει το μεγάλο φάσμα των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Κύπρος στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, καθώς και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει και τα οποία την τοποθετούν σε πρωταγωνιστική θέση στον περιφερειακό χάρτη επενδύσεων. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Christophe de Bruyn, CEO της THR Tourism Industry Advisors και ο Mattias Innocenti, Director Development της ACCOR στη περιοχή της Νότιας Ευρώπης.

Ο κ. Καμπανέλλας παρουσίασε στους συμμετέχοντες την εξειδικευμένη μονάδα TourInvest Cyprus μέσω της οποίας ο Οργανισμός παρέχει καθοδήγηση και στήριξη σε ξένους επενδυτές, καθώς και την πλατφόρμα “Project Bank”. Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για μία νέα πρωτοβουλία του Invest Cyprus, η οποία περιλαμβάνει αναπτυξιακά έργα μεγάλης κλίμακας σε στρατηγικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας τα οποία προωθούνται στο εξωτερικό για προσέλκυση επενδύσεων.

Όπως εξήγησε, «αυτό που διαφοροποιεί την Κύπρο από άλλες χώρες στον τουριστικό τομέα είναι το γεγονός ότι αποτελεί παράλληλα, σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο της περιοχής, με σημαντικό αριθμό ξένων εταιρειών να δραστηριοποιούνται στο νησί». «Η Κύπρος παραμένει μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στην Μεσόγειο και αποτελεί ένα ποιοτικό προορισμό παρέχοντας μεγάλες ευκαιρίες επένδυσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία ανά το παγκόσμιο, υλοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς στη χώρα μας, μεγάλες ξένες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας», εξήγησε, περιγράφοντας μεταξύ άλλων την πρόοδο που σημειώνεται όσον αφορά την μεγάλη ανάπτυξη στη Μαρίνα Λάρνακας, το πολυθεματικό καζίνο-θέρετρο στη Λεμεσό, τις μαρίνες Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, τις αναπτύξεις των Invel Real Estate και NCH Capital, καθώς και την κάθοδο μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων όπως η Radisson και το Grand Hyatt.

Σε τοποθέτησή του, ο κ. de Bruyn ανέφερε ότι «ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας με τον Invest Cyprus, στο πλαίσιο της εκπόνησης μιας εθνικής στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα, ξεκάθαρα προκύπτει ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό για σημαντικές ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα συνεισφέρουν στους εθνικούς στόχους που έχουν τεθεί από την πολιτεία και που θα αποτελέσουν ταυτόχρονα την κινητήρια δύναμη της ανάκαμψης και περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share