X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠρώτη στην ατζέντα Φον ντερ Λάιεν - Σάντσεθ η σύνοδος με τη...

Πρώτη στην ατζέντα Φον ντερ Λάιεν – Σάντσεθ η σύνοδος με τη Λατινική Αμερική

Η σύνοδος της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ήταν το πρώτο θέμα της συνάντησης της με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την άφιξη του Κολεγίου των Επιτρόπων στην Πινακοθήκη των Βασιλικών Συλλογών στη Μαδρίτη, όπου είχε διμερή συνάντηση με τον κ. Σάντσεθ και όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η κοινή συνάντηση όλων των Επιτρόπων με το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας, με την ευκαιρία της έναρξης της εξάμηνης Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

«Καλή συζήτηση για τα επόμενα βήματα στους πολλούς φακέλους στην ατζέντα μας, με αρχή τη Σύνοδο ΕΕ – CELAC» έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η κ. Φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ με την Κοινότητα Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής που θα πραγματοποιηθεί στις 17 – 18 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε πως υπολογίζει και βασίζεται στη συνεισφορά της Ισπανικής Προεδρίας «ειδικά όσον αφορά την Ουκρανία, τη μετανάστευση, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, την (κλιματική σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει στο Ντουμπάι τον Δεκέμβριο) COP28, την ολοκλήρωση εμπορικών συμφωνιών».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share