X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠυρκαγιά στη Τρίπολη, συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα σε ένα 24ωρο

Πυρκαγιά στη Τρίπολη, συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα σε ένα 24ωρο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη θέση ‘Αγιος Βλάσης της Τρίπολη στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.42 και στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης

Εξάλλου, πυρκαγιά ξέσπασε μετά τις 5.30 το απόγευμα, σε ξερά χόρτα, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χαλκιδική, λόγω κινδύνου πυρκαγιών

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές των Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου τίθεται σε ισχύ από αύριο το πρωί και για ένα 24ωρο, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς – κατηγορίας 4 (πορτοκαλί), που προβλέπεται για τη Χαλκιδική, σύμφωνα με τον χάρτη του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, από τις 7:30 το πρωί της 8ης Αυγούστου μέχρι τις 07:30 το πρωί της 9ης Αυγούστου απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στους Δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share