X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΡωσική αεροπορική επίθεση κατά του Κιέβου, αναφέρει ο ουκρανικός στρατός

Ρωσική αεροπορική επίθεση κατά του Κιέβου, αναφέρει ο ουκρανικός στρατός

Η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στην περιφέρεια του Κιέβου τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

«Στα προάστια του Κιέβου έχουν εμπλακεί συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας» στην προσπάθεια να αποκρουστεί η επιδρομή, ανέφερε ο Σερχίι Πόπκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Σε μια άλλη εξέλιξη, Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε χθες Δευτέρα πως στελέχη του είδαν «κάποιες νάρκες» κατά προσωπικού στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια, στην ανατολική Ουκρανία, που κατέχει ο ρωσικός στρατός, σημείωσε πάντως πως δεν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ίδιων των εγκαταστάσεων.

«Κατά την επιθεώρηση της [Κυριακής] 23ης Ιουλίου, η ομάδα του ΔΟΑΕ είδε κάποιες νάρκες τοποθετημένες στην ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην εσωτερική και στην εξωτερική περίμετρο» του εργοστασίου, ανέφερε ο οργανισμός.

Οι μηχανισμοί αυτοί βρίσκονταν σε περιοχή με ελεγχόμενη πρόσβαση στο οποίο δεν μπορούν να πάνε μέλη του προσωπικού της μονάδας, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό τους.

«Ο ΔΟΑΕ είναι ενήμερος για την τοποθέτηση ναρκών στο εξωτερικό της περιμέτρου της εγκατάστασης και επίσης σε συγκεκριμένα σημεία στο εσωτερικό [της]», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του, ο Ραφαέλ Γκρόσι, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Πάντως κατά την εκτίμηση του ΔΟΑΕ, «η πυροδότηση των ναρκών αυτών δεν θα έπληττε τα συστήματα ασφαλείας και την ασφάλεια της εγκατάστασης», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share