X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣε «δικαίωση» από Υπουργείο Εργασίας αναφέρεται η ΕΤΥΚ για συμφωνία οδοιπορικών με...

Σε «δικαίωση» από Υπουργείο Εργασίας αναφέρεται η ΕΤΥΚ για συμφωνία οδοιπορικών με Τράπεζα Κύπρου

Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) σε εγκύκλιο της ενημερώνει τους υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου, για απόφαση του Υπουργείου Εργασίας που καλεί την τράπεζα συμμορφωθεί σε σχέση με τη συμφωνία για τα οδοιπορικά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, η τράπεζα πρέπει να πληρώσει αναδρομικά τα οφειλόμενα ποσά από 01/09/2021 στους δικαιούχους εργαζόμενους.

Για μετακινήσεις «εντός πόλεως», αναφέρεται, η αποζημίωση για κάθε διαδρομή μετ΄ επιστροφής είναι €10, ενώ για μετακινήσεις «εκτός πόλεως» η αποζημίωση γίνεται χιλιομετρικά, με την ίδια τιμή που το κράτος αποζημιώνει τους δημόσιους υπαλλήλους.

Αναφέρεται ότι η Τράπεζα Κύπρου, παραβιάζοντας τις υφιστάμενες συμφωνίες, αποζημίωνε χιλιομετρικά τους συναδέλφους για τις «εκτός πόλεως» μετακινήσεις τους με τιμή χαμηλότερη από την τιμή που το κράτος αποζημίωνε τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Οργάνωσής μας και αντιπροσωπείας της Τράπεζας, επικεφαλής της οποίας ήταν η Εκτελεστική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας, Ειρήνη Γρηγορίου, η Τράπεζα, δυστυχώς, αρνήθηκε να συμμορφωθεί και επικαλέστηκε πως, λόγω του ότι χρησιμοποιούσε για αρκετό χρονικό διάστημα διαφορετική / μικρότερη τιμή χιλιομετρικής αποζημίωσης από αυτή που προβλεπόταν στις μεταξύ μας συμφωνίες, θεωρούσε πως είχε δημιουργήσει μια νέα “πρακτική” στο θέμα αυτό και άρα δεν είχε καμία υποχρέωση να τηρήσει τις πρόνοιες των υφιστάμενων συμφωνιών», αναφέρεται.

Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι οι πιο πάνω ισχυρισμοί της Τράπεζας δεν ευσταθούσαν, ήταν προκλητικοί και δεν μπορούσαν να γίνουν κατ’ ουδένα λόγο αποδεκτοί από την ΕΤΥΚ αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε την καταστρατήγηση των υφιστάμενων συμφωνιών και του ίδιου του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, γι΄ αυτό και η οργάνωση προχώρησε άμεσα σε καταγγελία προς το Υπουργείο Εργασίας.

«Το Υπουργείο Εργασίας κάλεσε τις δύο πλευρές σε κοινή συνάντηση και άκουσε τις θέσεις και τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών. Η αντιπροσωπεία της Τράπεζας, επικεφαλής της οποίας ήταν και πάλι η κ. Ειρήνη Γρηγορίου επανέλαβε τις προαναφερόμενες θέσεις της Τράπεζας και η Οργάνωση μας, τεκμηριωμένα, με στοιχεία, ανέτρεψε τους ισχυρισμούς της Τράπεζας και έπεισε το Υπουργείο Εργασίας για το δίκαιο των θέσεων μας, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης», προστίθεται.

Επιπλέον η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας δικαίωσε πλήρως τις θέσεις της Οργάνωσής και αφού «καταδίκασε» την Τράπεζα Κύπρου για εξόφθαλμη παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών την κάλεσε όπως προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές ενέργειες και μάλιστα αναδρομικά από 01/09/2021.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share