X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΣε συμμετοχή στο euPOLIS μέσω ερωτηματολογίου καλεί τους δημότες ο Δήμος Λεμεσού

Σε συμμετοχή στο euPOLIS μέσω ερωτηματολογίου καλεί τους δημότες ο Δήμος Λεμεσού

Τις θέσεις των δημοτών για το Δημοτικό Κήπο και το παραλιακό μέτωπο, ζητά ο Δήμος Λεμεσού, στο πλαίσιο ερωτηματολογίου του διεθνούς έργου euPOLIS στο οποίο συμμετέχει ως εκπαιδευόμενη πόλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), επιστήμονες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, υλοποιεί το διεθνές έργο euPOLIS, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα Horizon 2020.

Το έργο, προστίθεται, στοχεύει στην αντικατάσταση ή το συνδυασμό των παραδοσιακών δαπανηρών μηχανικών συστημάτων τα οποία έχουν κατασκευαστεί για την προστασία του περιβάλλοντος, με φυσικά συστήματα, για τη δημιουργία ανθεκτικών αστικών οικοσυστημάτων με κύκλο ζωής χαμηλότερου κόστους και ταυτόχρονα ενίσχυση της δημόσιας υγείας και ευεξίας.

Μεταξύ των στόχων περιλαμβάνεται η βελτίωση της ανθεκτικότητας των πόλεων, με παρεμβάσεις κατάλληλων πινάκων πολεοδομικού σχεδιασμού και συνδημιουργίας βιώσιμων και χωρίς αποκλεισμούς αστικών χώρων.

Ο ρόλος του Δήμου Λεμεσού στο euPOLIS είναι η παρακολούθηση, υποστήριξη και συμβολή με δεδομένα που αφορούν τις τοπικές συνθήκες, μετρήσεις βελτιστοποίησης, δυνατότητες και τυχόν κενά που μπορεί να υπάρχουν αναφορικά με φυσικές λύσεις.

Ο Δήμος Λεμεσού έχει ετοιμάσει ερωτηματολόγιο και καλεί το κόσμο της Λεμεσού, να εκφράσει την άποψη του σχετικά με υλοποιήσεις και αναβαθμίσεις τις οποίες θεωρούν ιδανικότερες για το κομμάτι του Δημοτικού Κήπου στο παραλιακό μέτωπο.

Στην έρευνα θα συμπεριληφθούν επίσης διάφορα κίνητρα αλληλεπίδρασης με ομάδες που ζουν και εργάζονται στις περιοχές επίδειξης, σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα τους, όπως ο αθλητισμός, πολιτισμός, κοινωνική αλληλεπίδραση, οικογενειακές επισκέψεις, εργασία κ.α.

Για τη συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια, ο Δήμος καλεί τους δημότες να βρουν το ερωτηματολόγιο στο σύνδεσμο: https://forms.gle/7KZ5f37hFm2zbMCF8

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share