X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε υψηλό 12 ετών ο Παγκόσμιος Δείκτης Τιμών Ρυζιού τον Ιούλιο, δήλωσε...

Σε υψηλό 12 ετών ο Παγκόσμιος Δείκτης Τιμών Ρυζιού τον Ιούλιο, δήλωσε ο FAO

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 12 ετών ανήλθε ο δείκτης τιμών ρυζιού του Οργανισμού Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,8% τον Ιούλιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι τιμές στις βασικές εξαγωγικές χώρες αυξήθηκαν λόγω της ισχυρής ζήτησης και της ενέργειας της Ινδίας να περιορίσει τις εξαγωγές λευκού ρυζιού, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Οργανισμός.

Ο Δείκτης Τιμών του Ρυζιού που καταρτίζει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές στις βασικές εξαγωγικές χώρες, διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στις 129,7 μονάδες τον Ιούλιο έναντι 126,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, αναφέρει ο οργανισμός.

Η τιμή του δείκτη τον Ιούλιο είναι σχεδόν 20% υψηλότερη από τις 108,4 μονάδες του περασμένου έτους και η υψηλότερη από τον Σεπτέμβριο του 2011, σημειώνει.

Ο συνολικός παγκόσμιος δείκτης τιμών τροφίμων του οργανισμού αυξήθηκε επίσης τον Ιούλιο, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά επίπεδα δύο ετών.

Η Ινδία, η οποία αντιπροσωπεύει το 40% των παγκόσμιων εξαγωγών ρυζιού, διάκοψε τον περασμένο μήνα την μεγαλύτερη κατηγορία εξαγωγών ρυζιού για να μειώσει τις εγχώριες τιμές, οι οποίες σκαρφάλωσαν σε πολυετή υψηλά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι ακανόνιστες καιρικές συνθήκες πλήττουν την παραγωγή.

Η Ινδία, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, η Καμπότζη και το Πακιστάν συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγέων ρυζιού.

Η Κίνα, οι Φιλιππίνες, το Μπενίν, η Σενεγάλη, η Νιγηρία και η Μαλαισία είναι βασικοί εισαγωγείς του βασικού προϊόντος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share