X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣεβασμό στην κυριαρχία της Σερβίας εξέφρασε ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στη...

Σεβασμό στην κυριαρχία της Σερβίας εξέφρασε ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στη χώρα

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σερβία Ανδρέας Φωτίου εξέφρασε την προσήλωση της Κύπρου στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Σερβίας, επιδίδοντας την Τρίτη τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας Aleksandar Vucic, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Σερβίας (Palace of Serbia), στο Βελιγράδι.

Στην τελετή παρευρέθηκε, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας  Ivica Dacic, αναφέρεται σε ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ την Πέμπτη.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Φωτίου διαβίβασε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη προς τον Πρόεδρο Vucic, καθώς και ευχές για την ευημερία της χώρας και του σερβικού λαού. Εξέφρασε την ετοιμότητα της Κύπρου για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των αδελφικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και της συνεργασίας τους τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές επίπεδο.

Ο Πρέσβης επαναβεβαίωσε για την προσήλωση της Κύπρου στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Σερβίας και ενημέρωσε τον Πρόεδρο Vucic για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στήριξης από τη διεθνή κοινότητα στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Σέρβος Πρόεδρος ανταπέδωσε τους θερμούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναφέρθηκε στις στενές διμερείς σχέσεις Κύπρου-Σερβίας, εστιάζοντας στην προοπτική ενίσχυσης της συνεργασίας, ειδικότερα στους τομείς του εμπορίου, της άμυνας και του τουρισμού.

Ευχαρίστησε την Κύπρο για τη στήριξη που παρέχει στη Σερβία στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, καθώς και για τη στάση αρχών που τηρεί η Κύπρος και την προσήλωσή της στο διεθνές δίκαιο. Διαβεβαίωσε τον κ. Φωτίου ότι θα έχει την αμέριστη στήριξη, τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησής του, κατά την επιτέλεση της αποστολής του στη Σερβία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share