X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣημαντική αύξηση των αιτήσεων ασύλου στη Γερμανία

Σημαντική αύξηση των αιτήσεων ασύλου στη Γερμανία

Σύμφωνα με το στοιχεία της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (BAMF), ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία κατά το πρώτο επτάμηνο του 2023 παρουσίασε αύξηση κατά 78% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του παρελθόντος έτους.

Ο αριθμός των νέων αιτήσεων ανέρχεται ήδη σε 175.000 και αν ληφθούν υπόψη και οι επαναυποβληθείσες αιτήσεις απορριφθέντων, ο αριθμός τους ανεβαίνει στις 189.000.

Υψηλότερα ποσοστά στο παρελθόν υπήρξαν –σημειώνει η εφημερίδα Welt- στο αποκορύφωμα της μεταναστευτικής κρίσης (2015/2016) και κατά τη διάρκεια των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας (1992/1993.

Οι αιτήσεις από Τούρκους πολίτες έχουν αυξηθεί σε ποσοστό άνω του 200%, ενώ μεγάλη αύξηση παρουσίασαν και αιτήσεις Σύρων και Αφγανών. Οι απορριφθέντες, ωστόσο δεν εγκαταλείπουν τη Γερμανία, εξαιτίας των υψηλών πιθανοτήτων να παραμείνουν τελικά στη χώρα.

Επιπρόσθετα, κατά το τρέχον έτος έλαβαν καθεστώς διεθνούς προστασίας οι μισοί από τους αιτούντες άσυλο, ενώ στο παρελθόν το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο ένα τρίτο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share