X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣημαντική αύξηση 23% στη ζήτηση ενέργειας μέχρι 2045, λέει ο ΓΓ ΟΠΕΚ

Σημαντική αύξηση 23% στη ζήτηση ενέργειας μέχρι 2045, λέει ο ΓΓ ΟΠΕΚ

Σημαντική αύξηση κατά 23% αναμένεται να παρουσιάσει η ζήτηση για ενέργεια, παγκοσμίως, μέχρι το 2045, δήλωσε την Τρίτη ο Haitham Al Ghais, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), τονίζοντας παράλληλα ότι θα χρειαστούν όλες οι μορφές ενέργειας για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ζήτησης αλλά και επενδύσεις 12,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Η παγκόσμια ζήτηση πρωτογενούς ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά, κατά 23%, κατά την περίοδο μέχρι το 2045, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούμε όλες τις μορφές ενέργειας”, τόνισε ο κ. Al Ghais, ο οποίος μιλούσε σε συνέδριο πετρελαίου και φυσικού αερίου που πραγματοποιείται στη Νιγηρία.

“Θα χρειαστούμε καινοτόμες λύσεις, όπως η δέσμευση, αξιοποίηση και αποθήκευση του άνθρακα και τα έργα υδρογόνου, σε συνδυασμό με μια κυκλική οικονομία άνθρακα, η οποία έχει λάβει θετική έγκριση από την (ομάδα των χωρών) G20”, υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο ΓΓ του ΟΠΕΚ τόνισε ότι η παγκόσμια πετρελαϊκή βιομηχανία χρειάζεται επενδύσεις ύψους 12,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την ίδια περίοδο, προσθέτοντας ότι η βιομηχανία δεν είναι ακόμη σε καλό δρόμο για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο επενδύσεων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share