X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΣυνάντηση Μπάιντεν με Αφγανό ομόλογό του για την αποχώρηση στρατευμάτων

Συνάντηση Μπάιντεν με Αφγανό ομόλογό του για την αποχώρηση στρατευμάτων

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποδέχεται την Παρασκευή τον Αφγανό ομόλογό του Ασράφ Γάνι με τον οποίο θα συζητήσουν για το μέλλον του Αφγανιστάν, την ώρα που η εν εξελίξει αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας σε περίοδο τεράστιας αβεβαιότητας.

Διακηρυγμένος στόχος του Λευκού Οίκου η στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση στην Καμπούλ για να εξασφαλιστεί ότι το Αφγανιστάν “δεν θα μετατραπεί ποτέ ξανά σε ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες αποτελούν απειλή για την αμερικανική επικράτεια”.

Όμως τα ερωτήματα είναι πολλά: θα καταλάβουν οι Ταλιμπάν την Καμπούλ μετά την αποχώρηση των τελευταίων δυτικών στρατιωτικών; Ποιος και πώς θα εγγυηθεί την ασφάλεια των δυτικών διπλωματών – και του αεροδρομίου της πρωτεύουσας; Τι θα γίνει με τους χιλιάδες Αφγανούς που εργάστηκαν ως διερμηνείς για τις αμερικανικές δυνάμεις;

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν το απόγευμα στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου για να συζητήσουν για αυτά τα ακανθώδη ζητήματα. Δεν προβλέπεται να παραχωρηθεί καμιά συνέντευξη Τύπου αφού ολοκληρωθεί η συνάντηση.

Ο Τζο Μπάιντεν διάταξε τον Απρίλιο την απόσυρση των 2.500 Αμερικανών στρατιωτικών που ήταν ακόμη παρόντες στο Αφγανιστάν. Όρισε προθεσμία την 11η Σεπτεμβρίου, την ημερομηνία της 20ής επετείου των επιθέσεων που ώθησαν την Ουάσινγκτον να ανατρέψει το καθεστώς των Ταλιμπάν που φιλοξενούσε την Αλ Κάιντα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share