X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΣυνέχεια στις αντιδράσεις για μεταβίβαση γης για νέο νοσοκομείο στην «τουρκική πρεσβεία»

Συνέχεια στις αντιδράσεις για μεταβίβαση γης για νέο νοσοκομείο στην «τουρκική πρεσβεία»

Πρώην «υπουργοί υγείας και εσωτερικών» στα κατεχόμενα μιλώντας στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν αμφισβήτησαν την μεταβίβαση γης στην οποία θα ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο δυναμικότητας 500 κλινών στην κατεχόμενη Λευκωσία στην «πρεσβεία» της Τουρκίας, ως εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, οι πρώην «υπουργοί» τονίζουν ότι πρέπει δοθούν εξηγήσεις αναφορικά με τι αφορά η μεταβίβαση. Από την άλλη, ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ ανακοίνωσε ότι η μεταβίβαση έγινε «πριν από ενάμισι μήνα» και δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενό της.

Έγιναν, είπε, οι απαραίτητες εργασίες και στόχος είναι να τεθούν τα θεμέλια του νέου νοσοκομείου στις 15 Νοεμβρίου 2021.

Ο Εμπρέ Χατζί «υφυπουργός του υπουργείου εσωτερικών», στον οποίο τέθηκαν ερωτήσεις για το θέμα, απέφυγε να απαντήσεις και είπε ότι δεν είχε ενημέρωση, σημειώνει η εφημερίδα.

Σε δηλώσεις του ο Χασάν Φιντίκ, «πρώην υφυπουργός του υπουργείου εσωτερικών», είπε πως το θέμα πρέπει να διερευνηθεί από το «κτηματολόγιο» και ανέφερε ότι το «υπουργικό συμβούλιο» δεν έχει την εξουσία να προβεί σε τέτοιες ενέργειες.

Ο Μουσταφά Αραμπατζίογλου, «πρώην υπουργός υγείας» διερωτήθηκε «Ποιοι είναι οι φορείς λήψης αποφάσεων; Υπάρχει ήδη ένας κόσμος υπό τον έλεγχο του στρατού. Τα ζητήματα ιδιοκτησίας δεν έχουν ακόμη επιλυθεί στη χώρα. Πώς φέρνουν αυτήν την υπόθεση μεταφοράς στην ημερήσια διάταξη;».

Η πρώην «υπουργός υγείας» Γκιουλσέν Μποζκουρτ ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι μας κυβερνά η απέναντι ακτή».

Η «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Σιλά Ουσάρ Ιντζιρί, έθεσε τις εξής ερωτήσεις: «Ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης του νοσοκομείου που θα χτιστεί; Σε ποιον θα ανήκει η διεύθυνση του νοσοκομείου αφού τεθεί σε χρήση;»

Διερωτήθηκε γιατί η γη στην οποία θα κατασκευαστεί το νέο νοσοκομείο μεταβιβάστηκε στην τουρκική «πρεσβεία», τονίζοντας ότι εκτός από τον λόγο της μεταβίβασης, θα πρέπει επίσης να απαντηθούν οι ερωτήσεις σχετικά με το σε ποιον θα ανήκει η ιδιοκτησία και η διαχείριση του νοσοκομείου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share