X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΣυνεργασία Κυβερνήσεων και πολιτών για να ξεπεράσουμε την πανδημία, λέει η Πρέσβειρα...

Συνεργασία Κυβερνήσεων και πολιτών για να ξεπεράσουμε την πανδημία, λέει η Πρέσβειρα των ΗΠΑ

Ευχαριστώντας τους επαγγελματίες υγείας στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο, για τις προσπάθειες τους προς αντιμετώπιση της Covid-19, η Αμερικανίδα Πρέσβειρα Τζούντιθ Γκάρμπερ παρέδωσε την Τετάρτη, εκ μέρους των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ευρώπη, 38 τρόλεϊ για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, διαμηνύοντας ότι χρειάζεται συνεργασία Κυβερνήσεων και πολιτών για να ξεπεράσουμε την πανδημία.

Σε χαιρετισμό της σε σεμνή τελετή παράδοσης, η κ. Γκάρμπερ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την μείωση που καταγράφει η χώρα μας σε νέα περιστατικά κορωνοϊού, κάτι που απέδωσε στα μέτρα που λαμβάνει η κυπριακή Κυβέρνηση και στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Αναφερόμενη στη δωρεά, η Αμερικανίδα Πρέσβειρα είπε πως το κόστος των 38 τρόλεϊ για φάρμακα και αναλώσιμα ανέρχεται σε 30.000 ευρώ «και θα βοηθήσει στην περίθαλψη ασθενών με κορωνοϊό, ως επίσης και άλλων ασθενειών». Υπενθυμίζοντας ότι έχουν γίνει έξι δωρεές εξοπλισμού και προμηθειών για τα δημόσια νοσηλευτήρια του νησιού, με τη συνδρομή των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων Ευρώπης (EUCOM), ανέφερε πως οι EUCOM παρείχαν απευθείας βοήθεια για αντιμετώπιση της Covid-19, με 145 τέτοιες δράσεις, σε 24 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης.

Αν και έχουμε φτάσει μακριά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν, υπογράμμισε η κ. Γκάρμπερ, υπενθυμίζοντας την αναφορά του Αμερικανού Προέδρου, πως ενόσω υπάρχει κάπου πανδημία, είμαστε όλοι ευάλωτοι.

Επιπρόσθετα, διαμήνυσε την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να ενισχύσουν την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, μέσα από την πρόσφατη απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν για αγορά και δωρεά μισού δισεκατομμυρίου εμβολίων της Pfizer, σε 92 χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα.

Τον Αύγουστο, θα αρχίσει η διανομή των εμβολίων, είπε και πρόσθεσε ότι, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν παραδοθεί 200 εκατομμύρια εμβόλια, ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατομμύρια, θα έχουν φτάσει στον προορισμό τους το πρώτο εξάμηνο του 2022.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη αγορά και δωρεά εμβολίων από μια χώρα και αποτελεί δέσμευση των αμερικανικού λαού να βοηθήσει όλους να προστατευθούν από την Covid-19» είπε η Τζούντιθ Γκάρμπερ. Σημείωσε δε πως, τόσο αυτή η ενέργεια, όσο και μικρότερες, όπως η σημερινή δωρεά στο ΓΝ Λεμεσού, αποδεικνύουν ότι η μάχη ενάντια στον ιό είναι μια παγκόσμια προσπάθεια και χρειάζεται «διαφάνεια και συνεργασία μεταξύ Κυβερνήσεων και πολιτών, για να κάνουμε την πραγματική διαφορά και να ξεπεράσουμε την πανδημία».

Κάλεσε, τέλος, όλους να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση της από τη συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτήν την προσπάθεια.

Ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρίστης Λοϊζίδης, ευχαρίστησε την Αμερικανίδα Πρέσβειρα για τη συνεχιζόμενη στήριξη, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και ως εκπροσώπου του αμερικανικού λαού στην Κύπρο και για τις δωρεές εξοπλισμού προς αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εξάλλου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ των Επαρχιών Λεμεσού – Πάφου, Χρίστος Νικολάου, ανέφερε ότι «η συνεχής προσφορά από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, ήταν από την αρχή της πανδημίας πολύ σημαντική, λόγω των προσωπικών προσπαθειών της κ. Γκάρμπερ, την οποίαν και ευχαριστούμε». Αυτή η συνεχής και ισχυρή στήριξη, συνέχισε, ήταν σε όλους τους τομείς και αποτελεί απόδειξη της πολύτιμης συμβολής της Πρεσβείας και του αμερικανικού λαού προς την Κύπρο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share