X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΣυνέρχεται στην πρώτη της συνεδρία η Βουλή, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα διεκδικούν...

Συνέρχεται στην πρώτη της συνεδρία η Βουλή, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα διεκδικούν την προεδρία του Σώματος

Συνέρχεται στην πρώτη συνεδρία της η Ολομέλεια της Βουλής, κατά την οποία οι 59 Αντιπρόσωποι του λαού έδωσαν τη νενομισμένη διαβεβαίωση για πίστη στο Σύνταγμα και στους συνάδοντες με αυτό νόμους. Ακολούθως ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής του Προέδρου του νομοθετικού σώματος. Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα διεκδικούν την προεδρία της Βουλής με τον αρχηγό τους.

Η συνεδρία άρχισε υπό την προεδρία του πρεσβύτερου των Βουλευτών Ζαχαρία Κουλία. Κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίας, ο κ. Κουλίας, διαπίστωσε απαρτία.

Πριν οι Βουλευτές δώσουν τη διαβεβαίωση, ο κ. Κουλίας ανέγνωσε με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των 56 Βουλευτών, και των 3 Αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων λαμβάνοντας απάντηση ανάλογα παρών ή παρούσα.

«Διαβεβαιώ επισήμως πίστιν και σεβασμόν εις το Σύνταγμα και τους συνάδοντας αυτώ νόμους και εις την διατήρησιν της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητος της Δημοκρατίας της Κύπρου», είναι το κείμενο της διαβεβαίωσης το οποίο προνοείται από το άρθρο 69 του Συντάγματος και το οποίο ανέγνωσε ο κ. Κουλίας και επανέλαβαν οι Βουλευτές.

Ο κ. Κουλίας συνεχάρει τους 56 εκλεκτούς του λαού αναφέροντας ότι θα τεθούν αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα. Είπε ακόμη ότι καλούνται να σταθούν ορθώς στα κελεύσματα των καιρών.

Μετά την τελετή διαβεβαίωσης υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες, αρχής γενομένης από το μικρότερο σε εκλογική δύναμη κόμμα προς το μεγαλύτερο. Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες του Χαράλαμπου Θεοπέμτου από τους Οικολόγους, του Μάριου Καρογιάν από τη Δημοκρατική Παράταξη, του Μαρίνου Σιζόπουλου από την ΕΔΕΚ, του Χρίστου Χρίστου από το ΕΛΑΜ, του Νικόλα Παπαδόπουλου  από το ΔΗΚΟ, του Άντρου Κυπριανού από το ΑΚΕΛ και της Αννίτας, Δημητρίου από τον ΔΗΣΥ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share