X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα 780 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Στα 780 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ στην Ελλάδα ανακοίνωσε και επισήμως την Παρασκευή η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως σημείωσε σε σημερινή του συνέντευξη ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, η συγκεκριμένη αύξηση αφορά 585.000 εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, στο σύνολο 2,5 εκατομμυρίων εργαζομένων που είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Η αύξηση συμπαρασύρει και μια σειρά επιδομάτων που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό, με πρώτο το επίδομα ανεργίας, το οποίο θα διαμορφωθεί στα 479 ευρώ. Με τα νέα δεδομένα, το κατώτατο ημερομίσθιο διαμορφώνεται στα 34,84 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού έρχεται ως απάντηση στις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων και είναι εφικτή χάρη στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως σημείωσε νωρίτερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόκειται για την τρίτη διαδοχική αύξηση κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, επί της παρούσας κυβέρνησης, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, ισοδυναμεί με τρεις επιπλέον μισθούς ετησίως για κάθε εργαζόμενο.

«Δεν έχω αυταπάτες. Ξέρω, ξέρουμε ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται ακόμα περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια, ειδικά από νέες και νέους οι οποίοι δύσκολα τα βγάζουν πέρα», επισήμανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, παραδεχόμενος ότι η νέα αύξηση «προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα».

«Σίγουρα, όμως, προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα», υποστήριξε ο ίδιος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share