X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣτα $87 το Μπρεντ, άλμα 12% στην τιμή του TTF λόγω ανησυχιών...

Στα $87 το Μπρεντ, άλμα 12% στην τιμή του TTF λόγω ανησυχιών για την παραγωγή

Στα 87 δολάρια το βαρέλι ανήλθε την Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ, εν μέσω ανησυχιών για την προσφορά, ενώ άλμα πέραν του 12% πραγματοποιεί η τιμή του βασικού ευρωπαϊκού φυσικού αερίου λόγω ανησυχιών για μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ και ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα κατευθυνθεί στην Ασία τους επόμενους μήνες, όπου υπάρχουν υψηλότερες τιμές.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού πετρελαίου Μπρεντ, Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε στις 13.30, ώρα Κύπρου, αύξηση πέραν του 1%, αγγίζοντας και τα $87,12 το βαρέλι, επίπεδο που βρίσκεται πλησίον της υψηλότερης τιμής των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Το αμερικανικό αργό WTI βρισκόταν στις 13.30 ώρα Κύπρου στα $83,7 το βαρέλι.

Στην ενίσχυση του πετρελαίου συμβάλλουν οι ανησυχίες για μείωση της παραγωγής μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να διατηρήσει τη μειωμένη παραγωγή αργού κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα και τον Σεπτέμβριο και την απόφαση της Ρωσίας να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή της κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα τον ίδιο μήνα. Στην αύξηση των τιμών συμβάλλει και η αύξηση των συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Οι ανησυχίες αυτές υπερκάλυψαν το γεγονός ότι οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας μειώθηκαν σημαντικά τον Ιούλιο.

Από την άλλη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου TTF (Άμστερνταμ) πραγματοποιούν άλμα πέραν του 12% (4 ευρώ), στα €35,09 τη Μεγαβατώρα.

Στην ενίσχυση της τιμής συμβάλει η μείωση της ροής σε ένα από τα μεγάλα τερματικά εξαγωγής LNG στις ΗΠΑ, υπερκαλύπτοντας το γεγονός ότι τα τερματικά στην Ευρώπη διαθέτουν υψηλά αποθέματα φυσικού αερίου που πλησιάζουν το 90%.

Η ΕΕ έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη όπως τα ευρωπαϊκά τερματικά είναι πλήρη μέχρι το 90% της δυναμικότητας αποθήκευσης τους μέχρι το Νοέμβριο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share