X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣτη Φρανκφούρτη για τα 25 χρόνια της ΕΚΤ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στη Φρανκφούρτη για τα 25 χρόνια της ΕΚΤ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τη διήμερη επίσκεψη του στη Γερμανία ξεκίνησε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, με πρώτο σταθμό του τη Φρανκφούρτη, όπου και συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 25 χρόνια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Μετά την άφιξη του στη Φρανκφούρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο κτίριο της ΕΚΤ, όπου τον υποδέχθηκε η Πρόεδρος της, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ ο Πρόεδρος υπέγραψε και το βιβλίο επισκεπτών.

Στο βιβλίο επισκεπτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας για να γιορτάσουμε την 25η επέτειο της ΕΚΤ, ένα σπουδαίο ορόσημο στη διαδικασία ολοκλήρωσης της ΕΕ».

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 25 ετών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρέστησαν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κρατών μελών της ΕΕ, αλλά και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ,η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, αλλά και ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Στη συνέχεια, η Κριστίν Λαγκάρντ, παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμή των προσκεκλημένων, όπου περιλαμβάνονταν και μουσικό πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα μεταβεί απόψε από τη Φρανκφούρτη στο Βερολίνο, όπου αύριο το απόγευμα θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, στο κτίριο της Καγκελαρίας.

Της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share