X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣτην Αθήνα ο τελικός Europa Conference League 2024, αποφάσισε η UEFA

Στην Αθήνα ο τελικός Europa Conference League 2024, αποφάσισε η UEFA

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί ο τελικός του UEFA Europa Conference League του 2024, και συγκεκριμένα στο γήπεδο της ΑΕΚ Αθηνών και ο τελικός του 2025 στο στάδιο Wrocław στην Πολωνία, σύμφωνα με τις αποφάσεις για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA η οποία συνεδρίασε στη Νιόν της Ελβετίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΠ, στη συνεδρία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας ενώ, ανακοινώθηκε και επίσημα πως η επόμενη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής θα διεξαχθεί στη Λεμεσό στις 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Επίσης, μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε από την ποδοσφαιρική περίοδο 2024 – 2025, το UEFA Europa Conference League θα μετονομαστεί σε UEFA Conference League.

Επιπλέον, αποφάσισε ότι τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 της Ευρωπαϊκής ζώνης θα διεξαχθούν από το Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο του 2025. Οι ομάδες θα χωριστούν σε 12 ομίλους των 4 και 5 ομάδων. Οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στο Μουντιάλ. Οι 12 ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση μαζί με τέσσερις ομάδες που θα προκύψουν από το Nations League, θα αγωνιστούν σε play-offs για να κριθούν άλλες τέσσερις θέσεις για την τελική φάση του Μουντιάλ 2026.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε όπως ο τελικός του Champions League Γυναικών 2025 διεξαχθεί στη Λισαβόνα και η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών Κ-19 2025 διεξαχθεί στην Πολωνία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share