X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣτηρίζουμε έμπρακτα το νοσοκομείο Τροόδους, είπε η Υπουργός Υγείας

Στηρίζουμε έμπρακτα το νοσοκομείο Τροόδους, είπε η Υπουργός Υγείας

Η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη και η Πολιτεία στηρίζει έμπρακτα το νοσοκομείο Τροόδους, μέσα από τη συνεχή αναβάθμιση του, με στόχο την παροχή ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους των ορεινών περιοχών, δήλωσε τη Δευτέρα η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη.

Στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο νοσοκομείο Τροόδους, στην Κυπερούντα, η Υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το δημόσιο νοσηλευτήριο και εξέφρασε την ικανοποίηση της από την αναβάθμιση που υπήρξε το τελευταίο διάστημα, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή θα συνεχιστεί.

«Η αναβάθμιση έγινε τόσο σε κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και σε εξοπλισμό, όπως καρδιολογικό εξοπλισμό και πνευμονολογικό εξοπλισμό, ενώ αναμένουμε, μέσα στο χρόνο, να εξοπλιστεί και με αξονικό τομογράφο, έτσι να προσφέρει ακόμη καλύτερες και ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους τους κατοίκους», συμπλήρωσε.

Υπέδειξε δε ότι παραμένουν κάποιες εκκρεμότητες, όπως η αναβάθμιση του παθολογικού τμήματος, όπου στεγάζεται το Τμήμα Φυματίωσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή η αναβάθμιση θα προωθηθεί άμεσα.

Αυτή η επίσκεψη, συνέχισε, «δείχνει έμπρακτα τη θέληση της Πολιτείας, της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη  και του Υπουργείου Υγείας φυσικά, για να στηρίξει αυτό το νοσοκομείο, αλλά να στηρίξει και την περιοχή, τους κατοίκους αυτής της περιοχής, που νιώθουμε ότι πρέπει να είμαστε κοντά τους, για παροχή ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών».

Η Πόπη Κανάρη σημείωσε ότι «μέσα από την αναβάθμιση του νοσοκομείο αλλά και μέσα από τις επισκέψεις που θα έχουμε συχνά και με τη συνεργασία των κοινοταρχών του Πελενδρίου, της Κυπερούντας και του Αγριδίου, και φυσικά και με τον ΟΚΥπΥ, θα προωθήσουμε περισσότερα έργα, θα στηρίξουμε αυτό το νοσοκομείο, γιατί οι κάτοικοι το αξίζουν».

Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους των ορεινών περιοχών, υπογράμμισε, αποτελεί και ένα μέσο για αντιμετώπιση της αστυφιλίας και της παραμονής οικογενειών στις ορεινές κοινότητες.

«Είναι χαρά μας που είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και πολλά άλλα θέματα που χρήζουν λύσεων και θα δείξουμε στην πορεία ότι η θέληση και η βούληση μας είναι εκεί, για λύση πολλών προβλημάτων», συμπλήρωσε.

Ευχαριστώντας την Υπουργό, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Τροόδους και της Πνευμονολογικής – Φυματολογικής Κλινικής, Δρ. Μαρίνος Λεμέσιος, δήλωσε ότι είναι διαχρονική η στήριξη του Υπουργείου «γιατί, πάνω από όλα, η υγεία δεν επιδέχεται εκπτώσεις».

«Πρέπει να έχουμε όραμα και να βλέπουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε,  ό,τι πρέπει να γίνει, για να παρέχουμε ποιότητα στις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρουμε προς τους ασθενείς μας και προς τους κατοίκους των ορεινών περιοχών», ανέφερε και διαβεβαίωσε ότι «εμείς θα σταθούμε δίπλα της (στην Υπουργό), όπως και αυτή θα σταθεί δίπλα μας και πιστεύω πως μαζί θα τα καταφέρουμε».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share