X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΣτη δημοσιότητα από Κάμινγκς ιδιωτικά μηνύματα από τον Τζόνσον για τον «άχρηστο»...

Στη δημοσιότητα από Κάμινγκς ιδιωτικά μηνύματα από τον Τζόνσον για τον «άχρηστο» Χάνκοκ

Ιδιωτικά μηνύματα από τον Μπόρις Τζόνσον στο WhatsApp, στα οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τις προσπάθειες του Υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ ως «εντελώς γαμ… άχρηστες», έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντόμινικ Κάμινγκς.

Το συγκεκριμένο μήνυμα, που αναρτήθηκε μαζί με άλλα στο λογαριασμό του κ. Κάμινγκς στο Twitter, αναφερόταν στις αρχικά άκαρπες προσπάθειες του κ. Χάνκοκ να αυξήσει στην αρχή της πανδημίας την ποσότητα των διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού που διενεργούσε η κυβέρνηση.

Τα μηνύματα φαίνεται επίσης να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό Κάμινγκς ενώπιον μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής τον περασμένο μήνα ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε σκεφτεί να καθαιρέσει από το πόστο του τον Υπουργό Υγείας.

Σε μήνυμα στις 27 Απριλίου 2020 ο Μπόρις Τζόνσον έγραφε ότι η προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό ήταν «μία καταστροφή». Πρόσθετε ο κ. Τζόνσον: «Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα εκτός από το να απομακρύνω τον Χάνκοκ και να βάλω τον (Μάικλ) Γκόουβ», δηλαδή τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ.

Σημειώνεται ότι μετά από την κατάθεση Κάμινγκς στη μικτή κοινοβουλευτική επιτροπή υγείας και επιστήμης, η Ντάουνινγκ Στριτ είχε διαβεβαιώσει πως «ο Πρωθυπουργός έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Υπουργό Υγείας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share