X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣτην Κορνουάλη για τη Σύνοδο G7 της Παρασκευής από σήμερα ο Μπάιντεν

Στην Κορνουάλη για τη Σύνοδο G7 της Παρασκευής από σήμερα ο Μπάιντεν

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φτάνει σήμερα στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για να συμμετάσχει από την Παρασκευή έως και την Κυριακή στη σύνοδο των ηγετών των χωρών του G7.

Η σύνοδος στο θέρετρο Carbis Bay κοντά στην πόλη Σεντ Άιβς θα είναι η πρώτη με φυσική παρουσία των ηγετών Βρετανίας, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ιαπωνίας εδώ και περίπου δύο χρόνια. Προσκεκλημένες είναι επίσης η ΕΕ, η Ινδία, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία.

Σχεδόν 6.500 αστυνομικοί από περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις από διάφορα σημεία της Βρετανίας θα βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κορνουάλη, σε μια επιχείρηση που αναμένεται να κοστίσει 70 εκ. λίρες.

Περίπου 1.000 εξ αυτών θα κοιμούνται σε κρουαζιερόπλοιο που έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά της πόλης Φάλμουθ, καθώς τα διαθέσιμα ξενοδοχεία στην περιοχή δεν επαρκούν. Σε τροχόσπιτα θα κοιμούνται και ορισμένα από τα μέλη του πολυπληθούς προσωπικού ασφαλείας, που θα συνοδεύουν από τις ΗΠΑ τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Ήδη από την Τρίτη στην Κορνουάλη βρίσκονται περίπου 400 πράκτορες των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, που εθεάθησαν να πραγματοποιούν ελέγχους ασφαλείας σε ξηρά και θάλασσα.

Τα βασικά θέματα συζήτησης στη σύνοδο, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, αναμένεται να είναι ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού της γης κατά του κορωνοϊού, με τον Μπόρις Τζόνσον να έχει θέσει ως χρονικό στόχο το τέλος του 2022, η ενίσχυση του διεθνούς εμπορίου, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προώθηση «κοινών αξιών».

Η σύνοδος του G7 έχει επιφέρει κάποια αναστάτωση στην καθημερινότητα των κατοίκων της φημισμένης για την ομορφιά και την ηρεμία της Κορνουάλη, όπως ορισμένοι εξ αυτών έχουν δηλώσει σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες έχει γίνει ένα «γλυπτό» από ανακυκλώσιμα ηλεκτρικά υλικά που απεικονίζει τα πρόσωπα των επτά ηγετών, κατά το πρότυπο του όρους Rushmore στις ΗΠΑ. Το έργο του καλλιτέχνη Τζο Ρας έχει τίτλο «Όρος Recyclemore».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share