X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΣτήριξη αιτημάτων εκπαιδευτικών στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ από ΠΟΑΣΟ

Στήριξη αιτημάτων εκπαιδευτικών στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ από ΠΟΑΣΟ

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων συμπαραστέκεται και στηρίζει τα αιτήματα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς επίσης στηρίζει τον αγώνα που πραγματοποιούν από κοινού με τις συντεχνίες ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΑΣΟ αναφέρει πως τάσσεται εναντίον της εργοδότησης εκπαιδευτικών καθώς και άλλων εργαζομένων με τη μορφή της αγοράς υπηρεσιών, εφόσον αυτού του είδους απασχόληση καταργεί τη σχέση εργοδότη – εργαζόμενου, η οποία εξορισμού υπάρχει, ενώ υποχρεώνει τον εργαζόμενο να καταβάλλει πολλαπλάσιες εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στο ΓεΣΥ, στερώντας του επιπλέον κάθε άλλο ωφέλημα που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

«Πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας», αναφέρει, «είναι ότι η εργοδότηση με αγορά υπηρεσιών από το κράτος, διαβρώνει και υποσκάπτει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Τέτοιες και άλλες μορφές απασχόλησης αποτελούν σύγχρονες μεθόδους εκμετάλλευσης και πρέπει άμεσα να τερματιστούν».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share