X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣτις κάλπες σήμερα η Κύπρος για τις βουλευτικές εκλογές 2021

Στις κάλπες σήμερα η Κύπρος για τις βουλευτικές εκλογές 2021

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Κύπριοι εγγεγραμμένοι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, που θα διεξαχθούν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας, όπως πρωτόγνωρη ήταν και η προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε. Με μέτρα, που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά και δέκα κινητές κάλπες που θα δώσουν τη δυνατότητα στους νοσούντες με Covid-19 να ασκήσουν το ιερό δικαίωμα της ψήφου.

Δεκαπέντε είναι οι κομματικοί συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών με 651 υποψηφίους: ΑΚΕΛ (Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού), Αλλαγή Γενιάς, Αλληλεγγύη, Αμμόχωστος για την Κύπρο, Αφύπνιση 2020, Δημοκρατική Παράταξη,  Δημοκρατικό Κόμμα, Δημοκρατικός Συναγερμός, Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ), Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, Πατριωτικός Συνασπισμός και Πνοή Λαού. Επτά υποψήφιοι έχουν υποβάλει ως ανεξάρτητοι την υποψηφιότητά τους.

Τη θέση του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών διεκδικούν δυο υποψήφιοι, ενώ τη θέση των Λατίνων τρεις υποψήφιοι. Ο εκπρόσωπος των Αρμενίων έχει εκλέγει  χωρίς ανθυποψήφιο και ανακηρύχθηκε στις 13/5/2021.

Συνολικά 658 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο 557.589 εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου. Από τους 658 υποψήφιους οι 160 είναι γυναίκες. Το 2016 οι υποψήφιοι ήταν 493 και περιλάμβαναν 108 γυναίκες, ποσοστό 21,90%.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 0700 και κλείνουν κανονικά στις 1800, με ενδιάμεσο διάλειμμα από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 1300. Οι ίδιες ώρες ψηφοφορίας θα ισχύσουν και στα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ώρες λειτουργίας στα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τις 0800 μέχρι τις 1600, με διάλειμμα από τις 1200 το μεσημέρι μέχρι τις 1230, τοπική ώρα.

Ολα είναι έτοιμα για την εκλογική αναμέτρηση, δήλωνε την Παρασκευή ο Γενικός Εφορος Εκλογών, ο οποίος θα προβαίνει σε ενημέρωση σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα για την εξέλιξη της προσέλευσης των ψηφοφόρων και κατά πόσον όλα κυλούν ομαλά. Επί ποδός και η Αστυνομία για επίβλεψη, επιτήρηση και εφαρμογή των σχετικών νόμων περί εκλογών, αλλά και των διαταγμάτων, που βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share