X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΥΠΡΟΣΣτις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ ο Κ....

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ ο Κ. Καδής

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής αναχωρεί σήμερα για τη βελγική πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Μαΐου 2021.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, στο πλαίσιο του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Γεωργίας θα συζητήσουν τη δέσμη μέτρων για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής της ΕΕ, με στόχο την αύξηση του μεριδίου της βιολογικής γεωργίας τουλάχιστον στο 25% της γεωργικής γης της ΕΕ.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης τα συμπεράσματα της μελέτης σχετικά με το καθεστώς των νέων γονιδιωματικών τεχνικών στον αγροδιατροφικό, βιομηχανικό και φαρμακευτικό τομέα καθώς και πιθανές μελλοντικές δράσεις πολιτικής. Επιπρόσθετα, θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις προτεραιότητες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τα συστήματα τροφίμων, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο ότι 76ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share