Η Κύπρος βρίσκεται στο πλευρό του Λιβάνου και αντίστροφα, ανέφεραν σήμερα οι Υπουργοί Άμυνας, Γεωργίας και Δικαιοσύνης σε τελετή κατά την οποία εκφράστηκαν οι ευχαριστίες της Δημοκρατίας προς τη γειτονική χώρα για την αποστολή πτητικών μέσων που συνέβαλαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην ημιορεινή Λεμεσό.

Η τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα, διοργανώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας και παρέστησαν οι Υπουργοί Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας ανέφερε πως «μέσα από δύσκολες στιγμές και επιχειρήσεις, ενδυναμώνονται οι σχέσεις της Κύπρου με τους γείτονες της. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση της πυρκαγιάς στη Λεμεσό και η ανταπόκριση της Κυβέρνησης του Λιβάνου για να βοηθήσει την Κυπριακή Δημοκρατία ενδυνάμωσε ακόμα περισσότερο τη σχέση μεταξύ των χωρών μας».

Πρόσθεσε ότι «κατά τον ίδιο τρόπο όταν θα χρειαστεί και ο Λίβανος, η Κύπρος θα είναι στο πλευρό του Λιβάνου και του λαού του».

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος είπε πως «οπωσδήποτε η παρουσία των φίλων από το Λίβανο ήταν πάρα πολύ σημαντική, γιατί ενίσχυσε τα πτητικά μέσα στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς που είχαμε πρόσφατα. Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε καλό ταξίδι πίσω στη χώρα τους».

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να ευχαριστήσουμε τα πληρώματα από το Λίβανο, την ομάδα των πιλότων και των τεχνικών. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να ενδυναμώνουμε τους δεσμούς φιλίας με τους γείτονες και αυτή η τελετή αφενός δείχνει τη χρησιμότητα των καλών σχέσεων γειτονίας και αφετέρου βοηθά στο να την εμβαθύνουμε και την επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο».

Τα ευχαριστήρια, συνέχισε «στη φίλη χώρα, το Λίβανο από την κυπριακή κυβέρνηση».

Στην τελετή παρευρέθηκε και η Queen Maryl Salame Ghayad, Ακόλουθος της πρεσβείας του Λιβάνου στην Κύπρο, η οποία αναφέρθηκε στη «συνεχή συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου και στη συνεργασία που υπήρξε αναφορικά με την πυρόσβεση». «Είμαι πολύ περήφανη για το στρατό του Λιβάνου που πραγματοποίησε αυτή την αποστολή στην Κύπρο» είπε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο Λίβανος είναι πάντα δίπλα στην Κύπρο, όπως η Κύπρος είναι πάντα δίπλα στο Λίβανο».

Σημειώνεται ότι στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Λογγίνος, ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέας Κεττής, λειτουργοί της Πολιτικής Άμυνας και άλλοι.

Κατά την διάρκεια της τελετής δόθηκαν στα μέλη της αποστολής του Λιβάνου αναμνηστικά δώρα.

Πηγή:ΚΥΠΕ