X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο χαμηλότερο φετινό επίπεδο ο πληθωρισμός τροφίμων στο ΗΒ

Στο χαμηλότερο φετινό επίπεδο ο πληθωρισμός τροφίμων στο ΗΒ

Ο επιμέρους πληθωρισμός στα τρόφιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο για φέτος, καθώς μειώθηκε το κόστος για ορισμένα βασικά είδη διατροφής, όπως τα έλαια, τα λίπη, τα ψάρια και τα δημητριακά.

Παρόλα αυτά, η τιμή του 13,4% εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή.

Η Κοινοπραξία Βρετανικών Καταστημάτων Λιανικής (BRC) που συνέταξε τα νέα στοιχεία έκανε πάντως λόγο για «λόγους αισιοδοξίας», καθώς πρόκειται για τον τρίτο συνεχή μήνα που καταγράφεται πτώση του πληθωρισμού στα τρόφιμα.

Το Μάιο η τιμή βρισκόταν στο 15,4% και τον Ιούνιο στο 14,6%.

Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων NielsenIQ, που συνεργάστηκε με την BRC, σχολίασε ότι «η προοπτική (για τις τιμές των τροφίμων) βελτιώνονται».

Συνολικά στα καταστήματα λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 7,6%, που συνιστά το χαμηλότερο ποσοστό για φέτος. Ο αντίστοιχος ρυθμός αύξησης των τιμών τον Ιούνιο ήταν 8,4%.

Συνολικότερα δε οι τιμές στα βρετανικά καταστήματα μειώθηκαν κατά 0,1% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, μια μείωση που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια.

Σημαντικό ρόλο στην πτώση των τιμών έπαιξαν οι μεγάλες εκπτώσεις που προσφέρθηκαν μέσα στο μήνα στους καταναλωτές σε ενδύματα και υποδήματα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share