X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣυμβιβασμοί από Υπουργούς Περιβάλλοντος των G20 για την κλιματική κρίση

Συμβιβασμοί από Υπουργούς Περιβάλλοντος των G20 για την κλιματική κρίση

Οι Υπουργοί περιβάλλοντος των G20 που συνέρχονται στην Ινδία έχουν καταλήξει σε συμβιβαστικό πακέτο προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, μέρες μετά τη σφοδρή κριτική για αποτυχία συμφωνίας για τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Οι επικεφαλής περιβάλλοντος από την Ομάδα των 20 μεγάλων οικονομιών, που αποτελούν περισσότερο από το 80 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ και των εκπομπών CO2, εστιάζουν σε κρίσιμα θέματα όπως η χρηματοδότηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, η βιοποικιλότητα και οι αρχές για οικονομικές δραστηριότητες που βασίζονται στους ωκεανούς.

Αυτά που συμφωνήθηκαν από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της μονοήμερης διάσκεψής τους, θα υπογραφούν από τους ηγέτες κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής στο Νέο Δελχί τον Σεπτέμβριο.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ σε μια δραματική έκκληση είπε ότι πλέον τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων καταστρέφονται και ότι υπάρχουν αυξανόμενα στοιχεία σχετικά με τις καταστροφικές επιπτώσεις του κλίματος, συμπεριλαμβανομένων των μαινόμενων δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα και τη Σικελία.

Ο Επίτροπος ο οποίος παρευρέθηκε στη συνάντηση των Υπουργών Περιβάλλοντος στο Τσενάϊ της Ινδίας είπε ότι οι ηγέτες πρέπει να βασίσουν τις αποφάσεις σε επιστημονικά στοιχεία.

«Ζούμε σε μια εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου μπορείς να είσαι επιστήμονας που εργάζεται για 20 χρόνια για την κλιματική αλλαγή και όπου μπορείς να είσαι απλώς λαϊκιστής, ξέρεις, αλιεύοντας ψήφους», είπε.

Έκθεση που εκπονήθηκε από την Ινδία υπολόγισε το παγκόσμιο κόστος της ενεργειακής μετάβασης σε 4 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και σημειώνει τη σημασία της χρηματοδότησης για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share