X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνάντηση Γέλεν με Κινέζο Πρέσβη πριν τις επαφές στην Κίνα

Συνάντηση Γέλεν με Κινέζο Πρέσβη πριν τις επαφές στην Κίνα

Ο Πρεσβευτής της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες είπε ότι ελπίζει πως Πεκίνο και Ουάσιγκτον θα «συναντηθούν στα μισά του δρόμου» κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με την Υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν τη Δευτέρα, πριν η αξιωματούχος επισκεφθεί την Κίνα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το τριήμερο ταξίδι της Γέλεν, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη, αναμένεται να περιλαμβάνει συναντήσεις υψηλού επιπέδου με Κινέζους αξιωματούχους, προσφέροντας και στις δύο πλευρές την ευκαιρία να εμπλακούν σε μια σειρά συζήτησης επίμαχων θεμάτων που συμβάλλουν σε τεταμένες οικονομικές σχέσεις.

Ο Πρέσβης Ζιέ Φενγκ είπε ότι ελπίζει πως οι δύο χώρες θα συναντηθούν στα μισά του δρόμου και θα λάβουν μέτρα για τη διαχείριση των διαφορών και την ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας, προκειμένου οι διμερείς σχέσεις να επιστρέψουν στο σωστό δρόμο, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Σε δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη συνάντηση αναφέρεται ότι η Γέλεν εξέφρασε την υποστήριξή της στις “συνεχείς προσπάθειες για τη διατήρηση ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας και την υπεύθυνη διαχείριση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας”.

Και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν τη συνάντηση «ειλικρινή και παραγωγική».

Η επίσκεψη της Γέλεν έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη συνάντηση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ με τον Πρόεδρο και τον ομόλογό του στο Πεκίνο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share