X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνάντηση Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας με Δήμους και Κοινότητες

Συνάντηση Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας με Δήμους και Κοινότητες

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας (ΣΥΛ) στην παρουσία των 16 Δήμων και Κοινοτήτων των οποίων την υδατοπρομήθεια οφείλει να αναλάβει το ΣΥΛ από την 1η Ιουλίου 2024, σύμφωνα με τον περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης Νόμο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Πέμπτη.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΛ αναφέρεται ότι «η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης Δήμου Λάρνακας και σ αυτήν συμμετείχαν όλοι οι Δήμαρχοι και Πρόεδροι των Κοινοτήτων που επηρεάζονται μαζί με μόνιμο προσωπικό των τοπικών αρχών».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης «έγινε αναλυτική παρουσίαση του πλάνου σταδιακής ένταξης στην περιοχή υδατοπρομήθειας του ΣΥΛ των δικτύων υδατοπρομήθειας των 16 Δήμων και Κοινοτήτων και ακολούθησε συζήτηση για διευκρινίσεις και καταγραφή θεμάτων που πρέπει να τακτοποιηθούν πριν την υλοποίηση της ένταξης σε κάθε περίπτωση».

Οι παρευρισκόμενοι «συμφώνησαν ότι, αν και η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων θα υλοποιηθεί με επιτυχία».

«Προς τούτο αναμένεται όπως το Υπουργείο Εσωτερικών εγκρίνει το συντομότερο το αναλυτικό πλάνο ενεργειών το οποίο παρουσίασε το ΣΥΛ προκειμένου να προωθηθούν άμεσα οι αναγκαίες διαδικασίες, οι οποίες αφορούν πρωτίστως τη σωστή στελέχωση του ΣΥΛ με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό όπως και τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων σε εξοπλισμό, μηχανήματα και οχήματα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες υποχρεώσεις που θα αναλάβει», αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι «το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας αναμένεται μέχρι την 1η Ιουλίου 2024 να αναλάβει την υδατοπρομήθεια των Δήμων Αθηένου, Λευκάρων και Δρομολαξιάς – Μενεού,  και των Κοινοτήτων Βορόκληνης, Κιτίου, Περβολιών, Τερσεφάνου, Τρούλλων, Κελλιών, Αβδελλερού, Κάτω Λευκάρων, Δελίκηπου, Κόρνου, Σκαρίνου, Βάβλας και Λάγιας».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share