X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνεχάρη Μητσοτάκη για επιδόσεις ελληνικής οικονομίας ο Πρόεδρος του Eurogroup

Συνεχάρη Μητσοτάκη για επιδόσεις ελληνικής οικονομίας ο Πρόεδρος του Eurogroup

Με τον Πρόεδρο του Eurogroup και Υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας Πασκάλ Ντόναχιου, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ντόναχιου συνεχάρη την Ελλάδα για την εποικοδομητική συμμετοχή της, όπως είπε, συμμετοχή της στο Eurogroup και για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, κατά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ελληνικής Κυβέρνησης, συζητήθηκαν επίσης «οι σταθερές οικονομικές επιδόσεις της χώρας μας με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλό πληθωρισμό, και αντηλλάγησαν απόψεις για την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη και τις προοπτικές της στη σκιά των κρίσεων που δημιούργησαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε στον κ. Ντόναχιου ότι η σταθερή άσκηση βιώσιμων δημοσιονομικών πολιτικών από τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα ανανεωμένο πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης στο ενωσιακό επίπεδο. «Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στις σχετικές διαβουλεύσεις και επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας εντός του 2023», αναφέρει η ελληνική Κυβέρνηση.

Συζητήθηκε ακόμα η τρέχουσα χρηματοπιστωτική αστάθεια στο διεθνές σύστημα και ο βαθμός στον οποίο επηρεάζεται το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τέλος, υπήρξε κοινή αντίληψη ότι η πρόοδος των εργασιών για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης και την εμβάθυνση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών συνιστούν επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ όσον αφορά την ανταγωνιστικότητά της διεθνώς, την ανοικτή στρατηγική αυτονομία της, καθώς και τη διττή μετάβαση, πράσινη και ψηφιακή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ντόναχιου επισκέπτεται την Ελλάδα για να συμμετάσχει στο συνέδριο για την ελληνική οικονομία με τίτλο «Ανθεκτικότητα, Πρόοδος, Προοπτική» που διοργανώνεται από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share