X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνεχίζεται η ισραηλινή επιχείρηση στη Τζενίν

Συνεχίζεται η ισραηλινή επιχείρηση στη Τζενίν

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να επιχειρεί στην Τζενίν και η Παλαιστινιακή Αρχή αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται σε τρεις και οι τραυματίες σε 27.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ιδιαίτερου γραφείου του Παλαιστινίου Προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, καταδικάζει, χαρακτηρίζοντας τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στην Τζενίν ως «βάρβαρο έγκλημα πολέμου».

Το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας με νεότερη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για 3 νεκρούς και 27 τραυματίες εκ των οποίων οι 7 βρίσκονται σε βαριά κατάσταση, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί όταν τα ασθενοφόρα της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου θα καταφέρουν να εισέλθουν σε όλη την έκταση του στρατοπέδου προσφύγων της Τζενίν, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των δυνάμεων του μηχανικού του ισραηλινού στρατού.

Τα κρατικά ΜΜΕ στο Ισραήλ αναφέρουν ότι από την αρχή της επιχείρησης, στη 1:10 τα ξημερώματα τοπική ώρα έχουν πραγματοποιηθεί 15 επιθέσεις από αέρος με drone κατά συγκεκριμένων σημείων της πόλης, με έμφαση το στρατόπεδο προσφύγων που βρίσκεται στο κέντρο της Τζενίν. Παράλληλα, ο τηλεοπτικός σταθμός της Παλαιστινιακής Αρχής μεταδίδει πλάνα με το ισραηλινό τεθωρακισμένο βαρύ όχημα D-9 να γκρεμίζει οικήματα μέσα στα στενά του στρατοπέδου προσφύγων προκειμένου να διανοίξει ευρείς οδικούς άξονες που θα επιτρέψουν στις χερσαίες ισραηλινές δυνάμεις να εισέλθουν μαζικά στην περιοχή.

Τα παλαιστινιακά τηλεοπτικά πλάνα αναμεταδίδονται από την ισραηλινή κρατική τηλεόραση, με στρατιωτικούς αναλυτές να σχολιάζουν ότι η επιχειρησιακή χρήση του τεθωρακισμένου οχήματος D-9 αποφασίσθηκε επειδή τους τελευταίους μήνες είχε παρατηρηθεί ότι οι ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες που δρουν στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης εφαρμόζουν τακτικές που παραπέμπουν σε παλαιότερες επιχειρήσεις που είχαν σημειωθεί στον Νότιο Λίβανο πριν από τρεις δεκαετίες, όταν παλαιστινιακές οργανώσεις τοποθετούσαν σε οδικούς άξονες εκρηκτικούς μηχανισμούς, τους οποίους ενεργοποιούσαν από απόσταση τη στιγμή που διέρχονταν ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού και οπλισμού.

Όπως μεταδίδει η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, υπολογίζεται ότι στην Τζενίν επιχειρεί «τουλάχιστον μία ταξιαρχία επίλεκτων χερσαίων δυνάμεων», όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανταπόκριση από στρατιωτικό φυλάκιο ελέγχου στα περίχωρα της πόλης.

Σε εσωτερικό πολιτικό επίπεδο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, και ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος «Παράταξη Εξουσίας» και τέως ΥΠΑΜ, Μπένι Γκαντς, με ανακοινώσεις τους στηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου «να αντιμετωπίσουν δυναμικά την παλαιστινιακή τρομοκρατία», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στις δηλώσεις τους σήμερα το πρωί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τζενίν «δεν έχει σκοπό να καταλάβει την πόλη», επαναλαμβάνοντας ότι «οι δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αρχής δεν βρίσκονται στο στόχαστρο της επιχείρησης». Σε προηγούμενη σχετική ανακοίνωση, αναφέρθηκε ότι η επιχείρηση «θα επικεντρωθεί μόνο εντός της πόλης Τζενίν και η διάρκειά της υπολογίζεται να κυμανθεί από 24 έως 48 ώρες».

Παράλληλα, παρατηρείται ένταση στις πόλεις Ναμπλούς και Τουλκάρεμ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, όπου Παλαιστίνιοι νεαροί διαδηλώνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την ισραηλινή επιχείρηση στην Τζιενίν.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share