Υπάρχει συντονισμός σε ανώτατο επίπεδο για να καταφθάσει το συντομότερο δυνατόν βοήθεια στήριξης την οποία χρειαζόμαστε, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής από το συντονιστικό κέντρο Φασούλας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Λεμεσό, η Προεδρεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και ανέφερε ότι σύμφωνα με την Υπουργό Δικαιοσύνης έχει επιδείξει και το Ισραήλ ενδιαφέρον για συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Aνέφερε ότι είναι παρόντες και η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Υπουργός Γεωργίας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας ότι «είναι όλοι εδώ και συντονίζονται για να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατόν να σταματήσει αυτή η πύρινη λαίλαπα».

Πρόσθεσε ότι «το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε είναι να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τους εθελοντές, τις εθελόντριες. Είναι πολύ σημαντικό, πιστέψτε με, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσουν να σταματήσουν την φωτιά να μην επεκταθεί περαιτέρω, οπόταν να ευχηθούμε για το καλύτερο».

Σημείωσε ότι βρίσκονται διακριτικά εκεί με τους Υπουργούς να συντονίζουν την προσπάθεια και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο μέχρι και αύριο που θα καταφθάσει και η βοήθεια όπως έχει λεχθεί προηγουμένως και από την Υπουργό Δικαιοσύνης.

Ερωτηθείσα εάν έχουν δείξει ενδιαφέρον και άλλες χώρες ώστε να συνδράμουν στο δύσκολο έργο, η κ. Δημητρίου απάντησε ότι από την πληροφόρηση που είχε από την Υπουργό Δικαιοσύνης, έχει επιδείξει ενδιαφέρον το Ισραήλ.

«Οπόταν αντιλαμβάνεστε ότι σε ανώτατο επίπεδο υπάρχει ο συντονισμός που πρέπει για να καταφθάσει το συντομότερο δυνατόν βοήθεια στήριξης την οποία χρειαζόμαστε», κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή:ΚΥΠΕ