X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΥΓΕΙΑΤαχεία εξάπλωση του στελέχους Δέλτα στην Πορτογαλία, σε lockdown το Σίδνεϊ, η...

Ταχεία εξάπλωση του στελέχους Δέλτα στην Πορτογαλία, σε lockdown το Σίδνεϊ, η κατάσταση αλλού

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές της Πορτογαλίας καθώς το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται ραγδαία. Στο Σίδνεϊ διατάχθηκε μερική καραντίνα ενώ στην Τυνησία τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη. Στη Ρωσία αναστάληκαν σε μια περιοχή οι εμβολιασμοί λόγω ελλείψεων.

Ποσοστό μεγαλύτερο από το 70% των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στην περιοχή της Λισαβόνας, προέρχονται από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, το οποίο μεταδίδεται ταχύτατα σε άλλες περιοχές της χώρας, με τις αρχές να προσπαθούν να σταματήσουν μία ανησυχητική αύξηση των μολύνσεων.

Το Ινστιτούτο Υγείας Ricardo Jorge εξήγησε στην αναφορά του ότι το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, το οποίο εντοπίστηκε πρώτα στην Ινδία, αντιστοιχεί σε ποσοστό 51% των μολύνσεων στην κεντρική Πορτογαλία, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι “εξαπλώνεται γρήγορα” όπως συνέβη στην Βρετανία.

Τα νέα περιστατικά μόλυνσης αυξήθηκαν χθες, κατά 1.604 κρούσματα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τη 19η Φεβρουαρίου, όταν στη χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, εφαρμόζονταν lockdown. Συνολικά, η Πορτογαλία έχει αναφέρει 871.483 περιστατικά μόλυνσης με 17.081 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα νέα περιστατικά μόλυνσης καταγράφονται στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λισαβόνας, η περιοχή Αλγκάβρε στα νότια της χώρας, έχει τον υψηλότερο δείκτη μετάδοσης των κρουσμάτων “R” στο 1,34 σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

Το Σίδνεϊ θα τεθεί απόψε σε σκληρό lockdown για δύο εβδομάδες, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν ένα γρήγορα διαδιδόμενο ξέσπασμα της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα , στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της πολιτείας.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο κέντρο του Σίδνεϊ και στα ανατολικά προάστια της πόλης βρίσκονταν ήδη σε lockdown εξαιτίας του ξεσπάσματος των κρουσμάτων, όμως οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως τα μέτρα πρέπει να επεκταθούν μετά την καταγραφή περισσότερων κρουσμάτων Covid-19, καθώς τα σημεία έκθεσης αυξήθηκαν πέραν των αρχικών περιοχών ανησυχίας.

Οι περιορισμοί στο Σίδνεϊ, όπου ζουν περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, είναι οι πιο πρόσφατοι σε μια σειρά σύντομων, αλλά σκληρών lockdown που επιβάλλονται τους τελευταίους μήνες σε πόλεις της Αυστραλίας για την αντιμετώπιση μικρών ξεσπασμάτων.

Μια κεντρική περιοχή της Ρωσίας ανέστειλε σήμερα τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 εξαιτίας της έλλειψης εμβολιαστικών δόσεων, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, καθώς η χώρα ανέφερε τη μεγαλύτερη αύξηση ημερήσιων κρουσμάτων μόλυνσης από τα μέσα Ιανουαρίου.

Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία αύξηση των νέων κρουσμάτων, την οποία οι αρχές αποδίδουν στην υψηλή μεταδοτικότητα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, αλλά και στην αργή πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού, με τους θανάτους να έχουν χθες καταγράψει μία αύξηση ρεκόρ, στην πρωτεύουσα Μόσχα.

Μετά τις ελλείψεις στις εμβολιαστικές δόσεις, έγινε αναστολή των εμβολιασμών από χθες, σε μερικά κέντρα εμβολιασμού στις περιοχές Μπασκίρια και Χαμπάροφσκ. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας στην κεντρική περιοχή Ουντμουρτία, δήλωσαν πως οι εμβολιασμοί θα ανασταλούν μέχρι τη Δευτέρα, εξαιτίας μιας δυσχέρειας στον εμβολιασμό.

Η Κυβέρνηση της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως θα επιβάλλει αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα σε μεγάλο μέρος της αραβικής χώρας, καθώς η πανδημία επιταχύνεται, οι νοσοκομειακές κλίνες είναι κατά “90% γεμάτες” και ο αριθμός των θανάτων ασθενών με την COVID-19 έχει αυξηθεί, κατά το Υπουργείο Υγείας.

Ο Πρωθυπουργός Χισάμ Μασίσι, παρότι είχε εμβολιαστεί δημόσια στα τέλη Απριλίου, διαγνώστηκε εξάλλου πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

Ο ημερήσιος μέσος όρος την περασμένη εβδομάδα έφθασε τους 82 θανάτους, με άλλα λόγια πλησιάζει το ρεκόρ των 89 την ημέρα που είχε καταγραφεί στη διάρκεια μιας εβδομάδας στα τέλη του Απριλίου, ενημέρωσε ο Νίσαφ Μπιν Αλίγια, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Πέραν των τεσσάρων επαρχιών που τέθηκαν ήδη υπό περιοριστικά μέτρα την περασμένη Κυριακή, άλλες 28 διοικητικές περιφέρειες από τις 250 της Τυνησίας θα εισέλθουν με τη σειρά τους σε lockdown εξαιτίας του ότι καταγράφουν υψηλό δείκτη επίπτωσης.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα που εντοπίστηκε πρώτα στην Ινδία, φέρεται ότι έχει αρχίσει να κυριαρχεί στις μολύνσεις από την COVID-19 στη Νότια Αφρική, όπως δήλωσε σήμερα ο επιστήμονας Τούλιο ντε Ολιβέιρα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share