X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΤΕΠΑΚ και ΑΗΚ υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας

ΤΕΠΑΚ και ΑΗΚ υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) υπέγραψαν, την Παρασκευή 11 Ιουνίου, Πρωτόκολλο Συνεργασίας, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της εκπαίδευσης ως επίσης την τοποθέτηση φοιτητών του ΤΕΠΑΚ σε εργασιακούς χώρους της Αρχής για πρακτική άσκηση.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψε, εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και εκ μέρους της ΑΗΚ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής, Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος.

Μιλώντας στην εκδήλωση υπογραφής του Πρωτοκόλλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Πρυτανείας, ο Πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία με τον μεγαλύτερο οργανισμό Κοινής Ωφελείας στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι πολλές από τις δράσεις αλλά και Τμήματα του Πανεπιστημίου συνδέονται άμεσα με τις δράσεις της ΑΗΚ, φέροντας ως παραδείγματα τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Χημικών Μηχανικών του ΤΕΠΑΚ.

Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές και πολλοί τομείς όπου μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες μεταξύ των δύο οργανισμών προς όφελος και των δύο πλευρών αλλά και της κυπριακής κοινωνίας γενικότερα, πέραν της φιλοξενίας φοιτητών του ΤΕΠΑΚ στους χώρους της ΑΗΚ για την απόκτηση σημαντικών γνώσεων και εργασιακής εμπειρίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΑΗΚ κ. Μιχάλης Κωμοδρόμου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ και τόνισε πως στόχος της ΑΗΚ είναι η ενθάρρυνση και υλοποίηση καινοτόμων ιδεών μέσω της διασύνδεσης του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας της ΑΗΚ με ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Ο Οργανισμός επιδιώκει να αντλήσει ιδέες και επιστημονική γνώση και συνάμα να προωθήσει την καινοτομία στον ζωτικό τομέα της ενέργειας, πρόσθεσε. Πρωτοβουλίες όπως αυτή, συνέχισε, αποτελούν οδηγό για την αξιοποίηση της έρευνας και παραγωγής νέας γνώσης που γίνεται στη χώρα μας, στο χώρο των τεχνολογικά εφαρμοσμένων επιστημών.

Δίνεται παράλληλα η δυνατότητα, ανέφερε, ανταλλαγής πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και ανάπτυξης κοινών πολιτιστικών, επιστημονικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Επίσης, η τοποθέτηση φοιτητών στους εργασιακούς χώρους της ΑΗΚ, παρέχει την ευκαιρία στους νέους μας να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία πριν ακόμα ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους. Ένα πολύτιμο εφόδιο για τη μελλοντική επαγγελματική τους καριέρα, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΑΗΚ.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, κ. Νικόλας Ιορδάνου, χαρακτήρισε τη συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών, πάνω σε διάφορους τομείς, ως πολύ σημαντική και εξέφρασε τη βεβαιότητά του η συνεργασία θα είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο πλευρές και θα συμβάλει εποικοδομητικά στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η κυπριακή κοινωνία.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ κ. Παναγιώτης Ολύμπιος, ο Αναπλ. Διευθυντής Γραφείου Γενικής Διεύθυνσης, Διαχείρισης Ποιότητας και Κινδύνου της ΑΗΚ, κ. Ανδρέας Iωαννίδης, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του ΤΕΠΑΚ, κ. Μαρίνος Βουκής και ως επίσης οι Επίκουροι Καθηγητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΤΕΠΑΚ, Δρ Παύλος Σ. Στεφάνου και Δρ Ιωάννης Βυρίδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share