X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤην πρώτη της γυναίκα πρόεδρο εξέλεξε η INTERMEPA

Την πρώτη της γυναίκα πρόεδρο εξέλεξε η INTERMEPA

Την εκλογή της Σεμιράμεως Παλιού ως της πρώτης γυναίκας προέδρου της ανακοίνωσε την Τετάρτη η Διεθνής Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος INTERMEPA.

Η κ. Παλιού διαδέχεται τον Joe Hughes, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου σημειώθηκε «ρηξικέλευθη αναβίωση και πρόοδος για τον οργανισμό», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ένωση, η υψηλού επιπέδου Διευθύνουσα Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Προέδρους και τους διευθυντές MEPA, συμπεριλαμβανομένων των CYMEPA (Κύπρος), HELMEPA (Ελλάδα), NAMEPA (Βόρεια Αμερική), NIMEPA (Νιγηρία), PHILMEPA (Φιλιππίνες), TURMEPA (Τουρκία), UKRME (Ουκρανία) και URUMEPA (Ουρουγουάη), εξέλεξε ομόφωνα την κ. Παλιού (Πρόεδρο της HELMEPA) και τον Γιώργο Τσαβλίρη (Πρόεδρο CYMEPA) ως Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της ένωσης αντίστοιχα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Συμπληρώνεται πως εν μέσω των προκλήσεων που παρουσιάζει η πρόσφατα αναθεωρημένη στρατηγική του IMO με στόχο τις μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τη ναυτιλία έως το 2050, η INTERMEPA αναδεικνύεται ως «εξέχον σημείο αναφοράς» για πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης παγκοσμίως, ενώ μέσω συνεργατικών προσπαθειών και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών οι εθνικές MEPA «επιβεβαιώνουν την ακλόνητη δέσμευσή τους στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη ναυτιλία, την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης, την προώθηση της βιώσιμης ναυτιλιακής εκπαίδευσης (ESGs – SDGs) και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης για τη στήριξη της Γαλάζιας Οικονομίας, εστιάζοντας στη εμπλοκή της νεολαίας».

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει και δηλώσεις της νεοκλεγείσας προέδρου της INTERMEPA, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της συνέργειας και της εκτεταμένης συνεργασίας μεταξύ των ναυτιλιακών φορέων και των συμμετεχόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα για την προώθηση της απαλλαγής από τον άνθρακα και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, ενώ εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους, καθώς και την εκτίμησή της στον πρώην Πρόεδρο, κ. Hughes, για την αξιοσημείωτη συμβολή του στην προώθηση της INTERMEPA τα τελευταία δύο χρόνια.

Η εικονική συνάντηση είχε μια ιδιαίτερη συναισθηματική υφή με την παρουσία του Νίκου Παππαδάκη, πρώτου Προέδρου της INTERMEPA το 2006, ο οποίος μοιράστηκε το όραμα των ιδρυτών για την Ένωση και ενθάρρυνε την περαιτέρω ενίσχυση της συνέργειας σε όλα τα επίπεδα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share